Ook 'De Inspecteur' in gevaar op Radio 2?

donderdag 1 september 2022
Foto: Radio 2 - © VRT 2021

De overstap van Peter Van de Veire naar Radio2 blijft voor controverse zorgen. Rondom het verdwijnen van de regionale uitzendingen is het stof intussen een beetje gaan liggen, maar nu doet de toekomst van het consumentenprogramma 'De Inspecteur' datzelfde stof weer opwaaien.

Peter Van de Veire gaat vanaf 2023 een nationale ochtendshow op Radio2 maken tussen 6.00 en 9.00 uur. Maar al jaar en dag loopt tussen 8.00 en 9.00 uur het populaire consumentenprogramma 'De Inspecteur' met Sven Pichal. Wat gaat daarmee gebeuren? Het Laatste Nieuws deed navraag en kreeg van de VRT reactie 'dat er nog niets beslist is'. De kans is dus groot dat ook dit Radio2 programma naar de archieven wordt verwezen.


Radio2 voert haar grootste vernieuwingsoperatie in jaren door. De regionale ochtendprogramma's worden vervangen door een ochtendshow met Peter Van de Veire. 'De Madammen' ruimt na 15 jaar plaats voor het duo Ann Reymen en Daan Masset. Maar wat dan met 'De Inspecteur'? Voorlopig is het nog koffiedik kijken. Het Laatste Nieuws meldt wel dat alle betrokkenen binnen de VRT voorlopig zwijgplicht hebben gekregen.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Peter Van de Veire wordt de ochtendstem op Radio 2
Forse kritiek op Radio2 na schrappen regionale ochtendshows voor Peter Van de Veire

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers