Radiostudenten krijgen ook dit jaar radio-uren bij MNM

woensdag 3 februari 2021

Voor het achtste jaar op rij slaan VRT-jongerenzender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor hun studentenproject 'Student Late Night'. Vanaf maandag 8 februari krijgen jonge mediastudenten drie weken lang een intensieve masterclass in de studio's van de radiozender.

MNM-dj's Evelyn De Backer en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens hun stage. Dit jaar wordt het een speciale editie, omdat ze volledig coronaproof zal verlopen. Dat is een hele aanpassing, maar het project schrappen was nooit een optie.


'Met 'Student Late Night' geven we de mediamakers van morgen de kans om hun eerste stappen in de ether te zetten. Een groot succes als we kijken naar de voorbije jaren. Dankzij 'Student Late Night' ontdekten we bij MNM talentvolle Dj's zoals Dorianne Aussems, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave', aldus Steven Lemmens, netmanager MNM.

'MNM en de zes hogescholen werken al jaren goed samen, en we zijn nog altijd enorm enthousiast over dit project. We hebben er dus alles aan gedaan om ook in 2021 'Student Late Night' te laten doorgaan. Er zal veel meer vanop afstand gebeuren, en de studenten zullen niet allemaal naar VRT kunnen komen. Maar het resultaat blijft wel hetzelfde: de studenten maken hun eigen radioshow op de nationale radio. En daar zijn we in deze bizarre tijden extra blij om!', vertelt Bart De Raes als projectverantwoordelijke van 'Student Late Night'.

De studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 8 februari zullen zij elk twee dagen een radioprogramma maken onder de noemer 'Student Late Night'. Dat wordt van maandag tot en met woensdag van 22.00 tot 23.00 uur uitgezonden. Op donderdag hoor je 'Student Late Night' van 23.00 uur tot middernacht.

Springplank
Acht jaar geleden sloegen MNM en de Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor het studentenproject. Sindsdien heeft het al heel wat jongeren aan een boeiende job bij de radio geholpen. Zowel MNM-dj’s Cato Peeters, Sen De Paepe als Dorianne Aussems, gingen vast aan de slag bij MNM dankzij het project. En ook de twee wing-dj's van Peter Van de Veire, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave, waren voor het eerst op MNM te horen tijdens 'Student Late Night'.

'Het moment dat je voor het eerst live bent op de leukste zender van het land is onbeschrijfelijk! 'Student Late Night' is ook een enorme opstap naar verdere stappen op de radio. Ik had toen nooit gedacht dat ik nu elke ochtend Vlaanderen mee wakker zou mogen maken, maar kijk, hier staan we nu. Het is geweldig dat MNM zo veel kansen geeft aan jong radiotalent om te groeien en zich te laten horen aan Vlaanderen', zegt Wanne Synnave, MNM-dj.

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

Ma 8/2 en di 9/2: AP
Woe 10/2 en do 11/2: PXL
Ma 22/2 en di 23/2: RITCS
Woe 24/2 en do 25/2: Artevelde
Ma 1/3 en di 2/3: Howest
Woe 3/3 en do 4/3: Thomas More

Volg 'Student Late Night' van maandag tot en met woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur of op donderdag tussen 23.00 uur en middernacht op MNM, via de MNM-app of op MNM.be, op Facebook via MNMbe, op Instagram via mnmbe.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers