'The Chain' van Fleetwood Mac verovert eerste plaats in 'De Tijdloze'

zaterdag 1 januari 2022

'De Tijdloze Countdown' van Studio Brussel zit erop, en die kent dit jaar een nieuwe nummer 1 met 'The Chain' van Fleetwood Mac. Na 6 jaar alleenheerschappij zakt 'Black' van Pearl Jam naar de 2de plaats. 'Bohemian Rapsody' van Queen vervolledigt de top 3.

Naast 'The Chain' staat Fleetwood Mac met nog 3 nummers in 'De Tijdloze 100': 'Dreams', 'Go Your Own Way' en 'Everywhere'. Maar Arctic Monkeys doen het nog beter: de Britse band rond Alex Turner laat zich 5 keer noteren in de lijst met '505', 'I Bet You Look Good On The Dancefloor', 'RU Mine?', 'When The Sun Goes Down' en 'Do I Wanna Know?'


Langer dan ooit
De Studio Brussel-luisteraar kreeg dit jaar meer tijdloze muziek dan ooit. Op zaterdag 18 december begon Roos Van Acker aan 'De Tijdloze Countdown': samen met 6 andere Studio Brussel-presentatoren en 40 gastpresentatoren telde ze met de 2021 tijdloze platen af naar het nieuwe jaar.

Enkele opvallende feiten uit 'De Tijdloze 100':

- 5 nummers vielen uit de top 100, 5 nummers kwamen er dus ook bij, waaronder 'When The Sun Goes Down' van Arctic Monkeys op plaats 82 en 'Iron Sky' van Paolo Nutini op plaats 88.
- De sterkste stijger is 'Don’t Stop Believing' van Journey op plaats 57 (vorig jaar plaats 98).
- 'Heart of Gold' van Neil Young zakt dan weer van plaats 60 naar 87 en is daarmee de sterkste daler.
- 5 landgenoten staan in de lijst: Gorki, met 'Mia' op 6, dEUS met 'Instant Street' en 'Suds & Soda', Red Zebra met 'Can't Live in a Living Room', Push met 'Universal Nation' en Goose met 'Synrise'.
- De jongste plaat in de lijst is 'Thinking Of A Place' van The War On Drugs uit 2017.
- De oudste plaat is 'Feeling Good' van Nina Simone uit 1965.

Top 10
1. 'The Chain' – Fleetwood Mac
2. 'Black' – Pearl Jam
3. 'Bohemian Rhapsody' – Queen
4. 'Wish You Were Here' – Pink Floyd
5. 'Society' – Eddie Vedder
6. 'Mia' – Gorki
7. 'Smells Like Teen Spirit' – Nirvana
8. 'A Forest' – The Cure
9. 'Shine On You Crazy Diamond' – Pink Floyd
10. 'Sultans of Swing' – Dire Straits

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers