Bart Peeters in (te) strak pak in het jaar 1979

vrijdag 19 oktober 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

In het barkoude jaar 1979 krijgt CVP-boegbeeld Leo Tindemans 1 miljoen stemmen, krijgt vijfvoudig moordenaar Freddy Horion levenslang en krijg je op café al een pintje voor 16 frank, zo'n 40 eurocent.

Gelukzakken krijgen voor hun verjaardag de allereerste walkman waarmee ze naar YMCA kunnen luisteren. Maar 1979 is ook het jaar waarin Bart Peeters zijn 'discogriet' Anneke leert kennen. 'Hoge hakken en grote liefde. Later kwam er ook wat meer diepgang bij', lacht hij. Paul Jambers wordt betaald om op vakantie te gaan voor de toenmalige BRT. Samen met Nathalie en Jonas – die zich met zijn pruik erg 'the sun will come out tomorrow' a.k.a Annie voelt – duiken ze het verleden in. Eén element dat de tand des tijds alvast niet zo goed heeft overleefd is Bart z’n broek. Die begeeft het al onder de druk nog voor de eerste ronde van start is gegaan…

Wie weet nog waarom Michael Jackson als vogelverschrikker rondliep in 1979? Met welke ploeg Jean-Marie Pfaff voor het eerst kampioen werd? En waarom Micha Marah niet blij is met het lied waarmee ze naar het Eurovisiesongfestival mag? En heeft iemand nog een idee hoe de danspasjes 'boogaloo', de 'mashed potatoe', of de 'camel walk' eruit zien?

In 1979 kan je kiezen om als punker door het leven te gaan. Ben je meer into the groove, dan uit je je eerder als discokikker. Welke stijl verkiezen de jongeren in het publiek? Speelgoed in 1979 zag er ook helemaal anders uit dan nu. Bart en Paul onderwerpen een hype van vroeger aan een rudimentaire test. Vraag is echter of de Swooshball zovele jaren later ook nog standhoudt. En kunnen ze de klik-klakkers in de hand houden zonder de polsen te breken?

'Wat een Jaar!', zaterdag 20 oktober om 20.25 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers