De highlights van Play Sports

woensdag 10 april 2019

Strijd om de leidersplaats in play-off 1, topper in de Premier League, kwartfinales in de Europa League en piepende banden in China en Rome!

Anderlecht begon deze play-offs met een dramatische 0 op 9 en mag zich vrijdag klaarmaken voor een trip naar Luik. Trekt de ploeg van Fred Rutten met knikkende knieën naar Standard, of zijn ze gebrand op een eerste driepunter? Zaterdag verwelkomt KAA Gent Antwerp in de Ghelamco Arena. De Buffalo’s konden nog niet winnen in deze play-offs en hebben een zege nodig om van de laatste plaats weg te geraken. Op Zondag staat met KRC Genk – Club Brugge een duel om de leidersplaats op het menu. Blauw-zwart staat momenteel op 1 punt van de Limburgers, een overwinning helpt de Bruggelingen voor het eerst sinds oktober over de ploeg van Philippe Clement te wippen.

Ook in groep B van play-off 2 ontmoeten de koplopers elkaar: KV Kortrijk ontvangt Union. Beide clubs vonden al 10 keer de weg naar doel, met dank aan toppers als Avenatti en Niakaté. Wie helpt zijn club deze keer aan de drie punten?

Aan de andere kant van het kanaal is het uitkijken naar Liverpool – Chelsea. De Reds moeten de drie punten op Anfield houden met het oog op de titel, maar de laatste thuisoverwinning tegen de Londenaren dateert al van 2012. Kunnen de spelers van Jürgen Klopp deze keer wel vieren na het laatste fluitsignaal?

Voor de Blues naar Liverpool trekken, staat er nog een Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag op de agenda. Eden Hazard en co. trekken naar de Tsjechische hoofdstad met een nagenoeg perfect uitrapport in Europa, enkel op bezoek bij MOL Vidi lieten ze punten liggen.

Daarnaast is het nog uitkijken naar Villarreal – Valencia en Benfica – Frankfurt. Wie kan met een goede uitgangspositie naar de terugwedstrijd toeleven?

Fans van snelle wagens mogen zich ook deze week schrap zetten. Zo trekken Hamilton, Vettel en alle andere toppers uit de F1 naar China. Mag opnieuw een piloot van Mercedes de bloemen in ontvangst nemen of kan Ferrari eindelijk triomferen?

Het elektrische broertje van de Formule 1 maakt dan weer de straten van Rome onveilig. Landgenoot Jérôme d'Ambrosio kan naar de eerste plaats in het klassement van de Formula E springen, maar dan moet hij wel de Portugees Da Costa achter zich weten te houden, spanning verzekerd!

In de Verenigde Staten neemt de golfkoorts toe nu het legendarische Masters-tornooi van start gaat. Dit jaar treden er jammer genoeg geen Belgen aan, maar dat neemt niet weg dat het een niet te missen afspraak is voor elke golfliefhebber!

De play-offs brengen niet alleen het beste in het Belgische voetbal naar boven, ook in het hockey zit iedereen te wachten op de apotheose van het seizoen. De play-offs starten er dit weekend met Dragons – Watducks.

Na al die topwedstrijden kan je altijd blijven hangen in de kantine van Eric Goens. Zet je mee aan de toog en geniet van een nieuwe aflevering met niemand minder dan Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge en vicevoorzitter van de KBVB.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers