De week van 'Studio ROB': een overzicht

zondag 11 april 2010

'Studio ROB' is het rechtstreekse namiddagprogramma van ROB-tv, de regionale omroep voor het arrondissement Leuven. Je kan het bekijken van maandag tot en met vrijdag vanaf 15.30 uur. TV-Visie geeft je vanaf nu wekelijks een overzicht van de korte inhouden voor de uitzendingen van de komende week.

Maandag 12 april
Presentatie: Hilde Geens en Steven Duyver


Autisme-vlaanderen
Autisme-vlaanderen verenigt een aantal mama’s en papa’s van kinderen met autisme. Ze leerden mekaar kennen via het internet en besloten om samen een website te maken, waar mensen die met dezelfde problematiek te maken krijgen, terecht kunnen voor meer informatie, om hun hart te luchten of om de verhalen van anderen te lezen en hier kracht uit te halen. De initiatiefnemers weten als geen ander hoe het voelt als je de diagnose krijgt. Of hoe het voelt als je het even als ouder niet meer ziet zitten, omdat je het idee hebt dat je er helemaal alleen voorstaat.

Brabantse Mede
Bas Verdin alias Ice King lanceert een nieuw Vlaams-Brabants streekproduct: Brabantse Mede. Medeblander is de bijna vergeten benaming voor iemand die honingwijn maakt. In een ver verleden was mede een volwaardig alternatief voor druivenwijn en bier, en stond zelfs synoniem voor godendrank. Toen Bas Verdin uit Vertrijk nergens in de streek mede kon vinden, zag hij zich geroepen deze traditie zelf nieuw leven in te blazen. Het product wordt officieel voorgesteld op 17 april op het Feest van de Folk en de week van de Amateurkunsten waar het thema 'goesting' is.

Feest van de Filosofie : Denken bevrijd(t)
Op zaterdag 17 april is er de eerste editie van het Feest van de Filosofie in de binnenstad van Leuven. Onder de titel 'Denken bevrijd(t)' wordt er een hele namiddag en avond nagedacht en gedebatteerd over vrijheid in al haar vormen. Niet alleen filosofen, maar ook journalisten, schrijvers en andere kunstenaars werken mee aan het evenement. Het Feest van de Filosofie wil aantonen dat filosofie in Vlaanderen fris, relevant en leuk kan zijn.

Wijntip in samenwerking met Convento Leuven
Elke week proeft Alain Bloeykens een wijn voor ons. De voorgestelde wijn kan je ook elke winnen in Studio ROB.

Dinsdag 13 april
Presentatie : Hilde Geens en Steven Duyver

Licht gekanteld
Licht gekanteld is een kunstenfestival in het Leuvense georganiseerd door 18 enthousiaste jongeren in samenwerking met 30CC, Artforum vzw en Mooss vzw. Het festival bestaat 10 jaar en dat wordt uitbundig gevierd om 16 april in de Stadsschouwburg van Leuven met de première van Sibling, een prachtige circusvoorstelling en in de Rumba & Co wordt er verder gefeest met 10 knotsgekke en geschifte Samba-muzikanten van Black Mango. Vandaag blikken we in Studio ROB al vooruit op de geplande festiviteiten.

Skate je fit met de toertochtenkalender
Daar is het mooie weer, daar zijn de sportkriebels. Hoog tijd dus om je skates aan te trekken en een tochtje te rijden. Da’s goed voor je conditie, goed voor lijf en leden.
Om je op weg te helpen, heeft de Vlaamse Rollerbond een toertochtenkalender samengesteld. Daarop staan alle georganiseerde skatetochten. De tochten worden georganiseerd en uitgestippeld dor skateclubs. Het parcours is dus steeds gegarandeerd skatevriendelijk. De gezelligheid van het samen rijden is inbegrepen.

Show me your move
Op 14 april wordt door Team 201 van de HUB in Lido Leuven een dance festival georganiseerd.  Alle opbrengsten gaan naar SOS-Kinderdorpen.

Natuurpunt – Walk for nature
Op zondag 18 april kan je naar de Walk for Nature in Hoegaarden. Kom samen met honderden andere gezinnen een dagje genieten van natuur, landschap en biodiversiteit in de praktijk in het unieke kader van het Kasteel en Kasteelpark van Meldert. Deelnemers steunen de campagne GeefomNatuur voor de aankoop van natuurgebieden in de streek. Natuurpunt steunt ook 'bloeddoetgeven' van het Rode Kruis.

Woensdag 14 april
Presentatie: Hilde Geens en Steven Duyver

Start to golf – 18 april
Golf is populairder dan ooit ! Meer dan 32.000 beoefenaars en de 5.000 startgolfers per jaar bewijzen dat golf lang een elitaire sport meer is. Na start to run, start to fitness, start to bike leert startgolf-ambassadrice Evy Gruyaert nu ook golfen. Evy presenteert niet alleen Vlaanderen Vakantieland maar zal dit vakantiegevoel nu ook elke dag ontdekken op de golfbaan. Wil je trouwens zelf proeven van golf en alle vooroordelen met een welgemikte slag wegmeppen ? Schrijf je dan snel in op http://www.starttogolf.be/ en proef van de golfsport in één van de 30 clubs op 18 april voor gratis initiaties.

KLJ Schiplaken – Kalajo 2010
Naar aanleiding van de bouw van de KLJ-lokalen organiseert KLJ Schiplaken op zaterdag 17 april een heuse dag voor jong en oud. Voor de vijfde maal wordt een gratis happening voor jong en oud georganiseerd. Om 8 uur ’s morgens wordt het KLJ-terrein omgebouwd tot een ware rommelmarkt om het om 14 uur in te ruilen voor sportieve activiteiten. Vanaf 17 uur is er een spetterend optreden en gezellig kampvuur in een romantisch kader.

Een blik in de speelgoedfabriek
Als eindwerk een evenement organiseren, zonder budget en in een termijn van vier weken. Op die manier moeten ze tonen wat ze in hun mars hebben. Als extra boodschap willen ze tonen wat kleuter zijn werkelijk is. Kleuter zijn is niet alleen spelen. Met het evenement wordt iedere bezoeker ondergedompeld in het ware leven van het kleuteronderwijs. Afspraak op 21 april in Groep T in Leuven.

Donderdag 15 april
Presentatie : Katrien Smets  en Steven Duyver

The Nicholsons
The Nicholsons trappen hun debuutalbum af met de nodige trots en fierheid. Samen met producer Luuk Cox, bekend van Tim Vanhamel en Arsenal, leveren ze een cd af met 11 songs. Het eerste album blijft titelloos, daar er geen klassieke rode draad in de songs verweven zit. Het draait immers om de essentie, de muziek op zich. The Nicholsons zetten met dit album de muzikale uitvoering in “back to basics” gedurfd terug op de agenda. Ze leunen met dit album nauw aan bij de Britse rockformule, waarmee al zovele groepen topscores haalden. Maak vandaag kennis met The Nicholsons, een band met Leuvense roots.

Toneelkring De Komedie Spelers Meerbeek
Vandaag stelt de vereniging 'De Komedie Spelers' uit Meerbeek zich voor. Een stelletje prettig gestoorde mensen die met hart en ziel werken aan de toneelvoorstellingen die jaarlijks in april en november op de planken gebracht worden. Op 16, 17 en 18 april brengen de Komedie Spelers Meerbeek het stuk Taxi Taxi van Ray Cooney in een regie van Ronny Waterschoot. Vandaag al een voorsmaakje in 'Studio ROB'.

Motorrondrit voor het goede doel t.v.v. Buitengewone School Ter Bank Heverlee
Raad 69 organiseert op zondag 18 april haar tweede rondrit op gps en roadbook ten voordele van het goede doel. 190 km om en rond Leuven, Waals-Brabant en het Hageland. De buitengewone school Ter Bank in Heverlee werd uitgekozen als goed doel. Deelnemers krijgen een ontbijt en een middagmaal aangeboden.

Vrijdag 16 april
Presentatie: Katrien Smets en Steven Duyver

Na 10 jaar Ketnetband kiest Eric Baranyanka resoluut voor de 2 grote liefdes in zijn leven : chocolade en jazz. De mix van deze twee ingrediënten levert een overheerlijk resultaat op: de Choco Gang! De Choco Gang bestaat uit 6 topmuzikanten, zanger Eric Baranyanka en zangeres-actrice-presentatrice Anneke Van Hooff en neemt kids mee op een muzikale en instrumentale wereldreis. Van soul, funk, rock tot boogie woogie... de Choco Gang laat het op kindermaat swingen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers