'Sterren op de Dansvloer': wie is de volgende afvaller?

dinsdag 13 mei 2008

Afgelopen vrijdag kwam er voor Dominique Monami en haar danspartner Pascal een einde aan 'Sterren op de Dansvloer'. Met hun vertrek is de groep van tien dansparen die in april aan de startlijn van de danswedstrijd verschenen inmiddels gehalveerd.

V


oor de vijf dansparen die nog in de running zijn, is 'Sterren op de Dansvloer' ondertussen ernst geworden. In deze fase van de wedstrijd is immers geen enkel duo nog veilig en kan iedereen in de gevreesde 'Dance Off' belanden. De druk om nog beter te presteren neemt dan ook alleen maar toe. Op woensdag 14 mei 2008 moeten ze het twee keer waarmaken op de dansvloer. In de 7de liveshow demonstreren de duo's elk een Latin- of ballroom-dans die ze nog niet eerder in de wedstrijd hebben gebracht ťn brengen ze samen de Weense wals.

De Weense wals wordt terecht geassocieerd met chique balzalen, grote kroonluchters en dames in Sissi-jurken. Het lijkt niet zo, maar de Weense wals is zeer vermoeiend. Er wordt niet alleen linksom en rechtsom gedraaid, de koppels moeten bovendien snelle draaien op de plaats maken. En ondertussen moeten ze erover waken dat ze niet tegen de andere paren botsen. De Weense wals wordt dan ook een hele uitdaging voor onze sterren.

Na de groepsdans verwennen de duo's ons met een variatie aan Latin- en ballroom-passen:

  • Bjorn De Wilde & Carole demonstreren de quickstep op "The way to your heart" van Soulsister.
  • Elke Vanelderen & Aerjen dansen de paso doble op "My family is my life" van James Horner.
  • Tiany Kiriloff & Guy demonstreren de American smooth op "This business of love" van Domino.
  • Martine Jonckheere & Arman dansen de chachacha op "Billie Jean" van Michael Jackson.
  • Antony Arandia & Leila dansen de Engelse wals op "Caruso" van Lucio Dalla. 

De dansprestaties worden naar goede gewoonte in de studio besproken en beoordeeld door de juryleden Anouchka Balsing, Rony Daelmans, Davy Brocatus en Jan Geerts. Deze laatste was vorige week zwaar onder de indruk van de paso doble van 'Sara'-acteur Antony Arandia & Leila en beloonde hen met 9 punten. Doet het paar deze stunt over? Heeft 'Familie'-actrice Martine Jonckheere een trucje gevonden om haar zenuwen onder controle te houden? En komt voetballer Bjorn De Wilde net zo stijlvol uit de hoek als tijdens de samba? We zien het allemaal op woensdag 14 mei 2008 tijdens de 7de liveshow van 'Sterren op de Dansvloer'.

'Sterren op de Dansvloer', woensdag 14 mei om 20.40 uur op vtm.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 3 (2008)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers