'Z-Innovation': Leuvense regio is verborgen parel vol innovatieve dynamiek

dinsdag 3 oktober 2017

De Leuvense regio vormt een uniek ecosysteem op het kruispunt van technologie, creativiteit en gezondheidszorg. Ze huisvest niet alleen de universiteit en het grootste ziekenhuis van het land maar ook tal van innovatieve bedrijven met een internationale reputatie, veelbelovende starters en een bloeiende creatieve sector.

'De aanwezigheid van al deze troeven maakt ons de ideale biotoop voor kruisbestuivingen tussen gezondheidszorg, technologie en creatievelingen', vertelt Johan Merlevede, directeur van het samenwerkingsplatform Leuven MindGate dat de regio nationaal en internationaal op de kaart wil zetten als bedrijvige broedplaats voor ondernemers, investeerders en divers talent.


Tien weken lang brengt KanaalZ die dynamiek in beeld in een nieuwe reeks 'Z-Innovation'. We portretteren tien bedrijven en instellingen die innovatieve voortrekkers zijn of mee vorm geven aan het ecosysteem. We geven ook het woord aan experts en ervaringsdeskundigen die het potentieel van de Leuvense regio schetsen.

Deze nieuwe reeks 'Z-Innovation', vanaf 4 oktober elke woensdagavond op KanaalZ, in samenwerking met Leuven MindGate en de Stad Leuven.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers