'Z-Maatwerk' stelt maatwerkbedrijven in de kijker

woensdag 6 september 2017

Maatwerkbedrijven, zo heten de vroegere beschutte werkplaatsen nu. Ze bieden tewerkstelling aan meer dan 20.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die dus niet of niet onmiddellijk in het gewone arbeidscircuit terecht kunnen.

Maatwerkbedrijven werken dus via sociaal ondernemerschap in een economische omgeving. Maar ze zijn ook bedrijven als alle andere: ook zij worden professioneel geleid, zijn performant en rendabel, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zetten actief in op innovatie. Bovenal zijn het belangrijke partners van onze reguliere bedrijven.

De nieuwe reeks 'Z-Maatwerk' op Kanaal Z brengt 15 weken lang portretten van Vlaamse en Brusselse maatwerkbedrijven. We tonen hoe ze mensen met een beperking kansen geven, hoezeer ze investeren in opleiding en innovatie en wat hun meerwaarde is voor de reguliere bedrijven waar ze mee samenwerken.

Daarnaast geven 15 experts duiding bij de unieke positie van onze maatwerkbedrijven. Met meer dan 20.000 medewerkers is dit immers een belangrijke economische sector. De partnerships tussen maatwerkbedrijven en reguliere ondernemingen zijn een rolmodel voor andere Europese landen. En de activering van doelgroepmedewerkers is niet alleen sociaal-maatschappelijk van belang, ze past ook perfect in het arbeidsmarktbeleid van de Vlaamse overheid.

Deze nieuwe reeks 'Z-Maatwerk', vanaf 7 september elke donderdagavond op Kanaal Z, komt tot stand in samenwerking met Groep Maatwerk, koepelfederatie van maatwerkbedrijven in Vlaanderen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers