'Z-Smart Buildings' toont de voordelen van intelligentere gebouwen

woensdag 22 februari 2017

Digitale technologie opent tal van nieuwe mogelijkheden voor het beheer en onderhoud van gebouwen. In steeds meer kantoren, winkels, fabrieken en residentiŽle woningen wordt nieuwe technologie geÔntegreerd om het energieverbruik te reduceren, het comfort van de gebruikers te verhogen of het gebouwenbeheer te optimaliseren.

In een nieuwe reeks 'Z-Smart Buildings' toont Kanaal Z tien intelligente projecten waarin technologie het verschil maakt.


Een gebouw beheren brengt kosten met zich mee: onderhoud, energieverbruik, facilitaire kosten, beveiliging, enzovoort... Nieuwe technologieën, sensoren en het Internet of Things kunnen helpen om de efficiëntie te verhogen en de werkprocessen te optimaliseren. Tegelijk levert die digitale technologie ook relevante informatie op voor eigenaars en gebruikers. En ze kan tegelijk bijdragen aan een beter comfort voor mensen die in zo’n slim gebouw werken of wonen.

Vanaf donderdag 23 februari focust Kanaal Z in een nieuwe reeks 'Z-Smart Buildings' op hoe deze nieuwe technologieën en technieken gebouwen slimmer maken: intelligente thermostaten, verlichting en beveiliging bijvoorbeeld leiden tot energiezuinigere gebouwen, een hoger comfort voor de gebruikers en een gemakkelijker facilitair beheer met toepassingen die vaak ook vanop afstand en mobile aan te sturen zijn.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers