'Z-Smart Buildings' toont impact van technologie op gebouwenbeheer

woensdag 23 november 2016

Ook de bouw- en facility sector omarmt de digitalisering. In steeds meer gebouwen wordt nieuwe technologie geÔntegreerd om het energieverbruik te reduceren of het gebouwenbeheer te optimaliseren.

In de nieuwe reeks 'Z-Smart Buildings' tonen Kanaal Z en Canal Z acht projecten waarin technologie het verschil maakt, en komen experts aan het woord over het belang van smart buildings voor de Belgische economie.

Een gebouw beheren brengt kosten met zich mee: onderhoud, energieverbruik, facilitaire kosten, beveiliging, enzovoort... Nieuwe technologieën, sensoren en het Internet of Things kunnen helpen om de efficiëntie te verhogen en de werkprocessen te optimaliseren. Tegelijk levert die digitale technologie ook relevante informatie op voor eigenaars en gebruikers. En ze kan tegelijk bijdragen aan een beter comfort voor mensen die in zo’n slim gebouw werken.

Vanaf donderdag 24 november focussen Kanaal Z en Canal Z in de nieuwe reeks 'Z-Smart Buildings' op hoe deze nieuwe technologieën en technieken gebouwen slimmer maken.  Zo kan intelligente verlichting bijvoorbeeld een rol spelen in het energiezuiniger maken van een gebouw en het comfort van de gebruikers verbeteren. Terwijl nieuwe toepassingen de facilitaire processen beter beheersbaar maken en stuurbaar vanop afstand.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers