Start vijfde seizoen van 'De Makkelijke Maaltijd' op 24Kitchen

Vandaag start het vijfde seizoen van het succesvolle 24Kitchen-programma 'De Makkelijke Maaltijd'. Ook dit seizoen laten verschillende 24Kitchen-chefs hun favoriete, makkelijke maaltijden zien.
Per aflevering worden twee simpele, doordeweekse gerechten gemaakt met ingrediënten van de supermarkt. Zo deelt Miljuschka het recept voor een heerlijke Mexicaanse bonensalade, geeft Estée een nieuwe draai aan een stamppot en laat Danny zien hoe je snel een wokschotel maakt. 'De Makkelijke Maaltijd' is vanaf 30 januari elke werkdag om 17.30 uur te zien op 24Kitchen.
Met 'De Makkelijke Maaltijd' bieden de 24Kitchen-chefs inspiratie om gevarieerd, lekker en bewust te eten. 'Weet je soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Of wil je binnen een half uur een smakelijk gerecht op tafel zetten? 'De Makkelijke Maaltijd' helpt je daarbij!', zegt Kirsten Gelissen, Channel Manager 24Kitchen. 'Inmiddels bieden we al sinds 2011 inspiratie voor de dagelijkse maaltijd. Het is voor ons dan ook een mijlpaal dat vanaf vandaag het vijfde seizoen te zien is op 24Kitchen. Ook dit seizoen hebben de chefs weer veel lekkere, maar vooral makkelijke gerechten bedacht. Iedere aflevering worden er in een half uur twee gerechten gemaakt. Altijd bewust, snel en lekker!'
De favoriete recepten van de 24Kitchen-chefs
Speciaal voor het nieuwe seizoen delen de 24Kitchen-chefs hun favoriete recept van vijf seizoenen 'De Makkelijke Maaltijd'.
Estée Strooker: 'Mijn favoriete gerecht uit mijn 'De Makkelijke Maaltijd'-geschiedenis is tomaat gevuld met Provençaals gehakt. Dit was het tweede recept dat ik ooit maakte bij 'De Makkelijke Maaltijd' en het eerste recept dat ik echt kookte voor gasten toen ik een kind was. Ik heb het geleerd van mijn oom. Hij maakt dit vaker en ik nu af en toe ook als ik thuis ben of op het werk als personeelseten. Het is superlekker en niet ingewikkeld, vooral omdat je het goed kunt voorbereiden en zo de oven in kunt schuiven!'
Danny Jansen: 'Wokken is voor mij hét voorbeeld voor 'De Makkelijke Maaltijd'. Alle gerechten zijn binnen 30 minuten klaar. Je gebruikt niet veel keukengereedschap en het belangrijkste: je werkt met verse groenten die je kort bakt. Zo blijven de vitamines behouden. Dus echt ‘wokking’ lekker! Thuis wok ik heel vaak en maak ik regelmatig de kipwokschotel met udon noodles. Afzuiger op tien en gaan!'
Roberta Pagnier: 'Linguine met pompoencarbonara is mijn favoriete, makkelijke maaltijd, omdat ik dol ben op carbonara. Carbonara kan je natuurlijk niet elke dag eten, daarom is deze minder zware variant met veel groenten een goede vervanger. Ook is het recept een stuk makkelijker. De romige pompoensaus kan niet mislukken en zit ook nog eens vol vitaminen! Perfect comfortfood, zonder je erna schuldig te hoeven voelen.'
Hugo Kennis: 'De ovenplaat met pompoen en lamsworst is voor mij hét voorbeeld van 'De Makkelijke Maaltijd'! Alles gaat rauw en grof op een ovenplaat en de oven doet de rest. De combi van pompoen met lamsworst is heerlijk warm en de tomaat en ui geven een frisse touch aan het gerecht. Ik maak dit gerecht thuis als ik weinig tijd, maar wel een aantal eters heb.'
De ovenplaat met pompoen en lamsworst van Hugo was te zien in het vierde seizoen van 'De Makkelijke Maaltijd' op 24Kitchen.
Miljuschka Witzenhausen: 'Mijn favoriete recept van vijf seizoenen 'De Makkelijke Maaltijd' is de penne met rode bieten en geitenkaas. Het is een makkelijk gerecht wat je in één handomdraai maakt. De smaak van het gerecht is verrassend, maar het uiterlijk ook. Zo maak ik het weleens thuis, omdat mijn dochter (4) het vindt lijken op prinsessenpasta.'
De penne met rode bieten en geitenkaas van Miljuschka is vanaf 6 februari te zien in het nieuwe seizoen van 'De Makkelijke Maaltijd' op 24Kitchen.











