Dit hoor je zondag bij 'Dijkstra & Evenblij'

zaterdag 6 juli 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt aanstaande zondag uit vanuit buurthuis De Kolk in Zaandam. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar over de aanpak van malafide glazenwassers in Zaanstad.

De gemeente telt maar liefst 1100 glazenwassers en zij moeten sinds deze week beschikken over een speciale vergunning als ze hun werk willen blijven doen. ‘Wend het ravijn af’, is de oproep van wethouder Stephanie Onclin aan de Haagse politiek. De gemeenten moeten het vanaf 2026 met 3 miljard euro minder doen. Als die bezuiniging doorgaat, verwacht de wethouder pijnlijke bezuinigingen in Zaanstad.


Jeannie Zuiderwijk overleefde intieme terreur. In de theatervoorstelling Another Day in Paradise brengt ze deze ernstige vorm van partnergeweld onder de aandacht. De Zaanstreek rook ooit naar een mengelmoes van industriële geuren, waaronder cacao, linoleum, stijfsel en pinda’s. Geuren die wat betreft Ingrid Jahn een plek verdienen in een Zaans geurmuseum. ‘Meer Vrouw op Straat’ is het motto van redacteur Els Knaapen. Zij houdt een pleidooi voor een straatnaam voor olympisch zwemkampioen Ada Kok in de gemeente.

Ook bespreken Erik en Frank het boek Vinexvrouwen van Naima El Bezaz. Zij baseerde haar bestseller op de Zaandamse vinexwijk Westerwatering waar zij woonde en waar meer gebeurde dan je van zo’n slaperige wijk zou verwachten. De Kift, veelkoppige fanfarepunkband uit de Zaanstreek, verzorgt de livemuziek.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers