Dit hoor je deze week in 'Kunststof Radio'

maandag 7 juni 2021
@ NTR 2019

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 7 juni: Thekla Reuten, Janne Schra en Huub van der Lubbe
Thekla Reuten schittert onafgebroken in nationale en internationale films. Op het Portugese festival Fantasporto werd ze voor haar rol in de psychologische thriller Marionette bekroond met de prijs voor beste actrice. Huub van der Lubbe zingt speciaal voor Thekla het lied 'Tegen de tijd' en haar goede vriendin Janne Schra speelt van het nieuwe Nederlandstalige album 'In de regen'. De uitzending is live te zien via NPO 2 Extra.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 8 juni: Hans Heijnen, documentairemaker
Gert en Hermien Timmerman veroverden in de jaren zestig als zangduo een miljoenenpubliek. Tegelijkertijd werd hun persoonlijke leven getekend door schandalen. Aan de hand van archiefmateriaal en interviews met betrokkenen maakte regisseur Hans Heijnen de NTR-documentaire 'De Gert & Hermien Story'.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 9 juni: Jim Taihuttu, filmregisseur
De groots opgezette oorlogsfilm 'De Oost' draait om Nederlandse militairen die in 1946 worden uitgezonden naar het toenmalige Nederlands-Indië om mee te vechten in de Onafhankelijkheidsoorlog. Vanuit zijn woonplaats Bali vertelt regisseur Jim Taihuttu via een live-verbinding over zijn filmproject, waar hij al sinds 2012 mee bezig is.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 10 juni: Steffie van den Oord, schrijver en documentairemaker
Haar bestseller 'Eeuwelingen' werd zestien keer herdrukt. Voor haar volgende boek 'Nieuwe Eeuwelingen' vroeg Steffie van den Oord opnieuw honderdjarigen het hemd van het lijf. Hoe was hun eeuw? En wat is hun geheim waardoor ze zo oud wisten te worden?

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 7 t/m donderdag 10 juni tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers