'Altijd Wat' over zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer

maandag 5 maart 2012

Dinsdag in het NCRV-opinieprogramma 'Altijd Wat' een reportage over zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer. Ondanks dat het wettelijk niet is toegestaan, is het aan de orde van de dag. Zo krijgen zwangere vrouwen problemen met contractverlengingen of komen ze niet in aanmerking voor promotie. Niet alleen tijdens de zwangerschap ontstaan problemen, ook na de zwangerschap is het soms moeilijk voor vrouwen om volledig terug te keren naar de oude functie.

Daarnaast een gesprek met Ingmar Heytze, een van Nederlands populairste dichters. Hij is niet alleen vermaard om zijn dichtkunst, maar ook om zijn reisangst. Frènk van der Linden ontmoet de romanticus in zijn vaste verblijfplaats Utrecht en heeft een openhartig gesprek over angst, liefde en de kunst van het dichten.


In de rubriek Feit of Fictie aandacht voor de fietshelm. De één vindt het een onding, volgens de ander voorkomt het hersenbeschadiging. Kritiek op de fietshelm kwam deze week uit onverwachte hoek. De Fietsersbond is tegen de fietshelm omdat deze meer kwaad dan goed zou doen. Heeft de bond een punt? 'Altijd Wat' zoekt het uit.

Verder zet 'Altijd Wat' de feiten op een rij over de oliewinsten en voert ze een gesprek met Hedy Willems die naar aanleiding van de EHEC-crisis haar kas met komkommers heeft moeten ruimen.

'Altijd Wat', dinsdag 6 maart om 21.05 uur bij de NCRV op Nederland 2.

AltijdWat

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers