'BinnensteBuiten': eerste aflevering nieuw seizoen

zondag 1 september 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

Maandag start het nieuwe seizoen met de 100e aflevering van 'Binnenstebuiten'! In Culemborg wonen Amar en Jeroen in een ecologische wijk in hun circulaire huis. Het dak van hun bijzondere huis doet denken aan een insect dat zijn vleugels uit wil slaan.

Alles in huis staat in het teken van hergebruik. Het is een omgekeerde woning met de woonkamer helemaal bovenin. Deze living fungeert als 'urban jungle' doordat ze hun liefde voor groen ook naar binnen hebben gehaald. En speciaal voor hun 5 katten hebben ze een bijzondere speelkamer in huis.

Het hart van chef-kok Ramon Brugman gaat sneller kloppen zodra hij weer buiten achter zijn barbecue kan staan, maar vandaag gaat hij nog een stapje verder. Voordat de runderribben op de bbq komen te liggen, bereid hij ze voor op een wel hele speciale manier…

Vogelaar en ecoloog Camilla Dreef is in de Noordoostpolder, bij het Zwarte Meer, waar ze op zoek gaat naar de grote karekiet. Ze doet dit niet alleen, ze gaat op pad met bioloog Jan van der Winden die alles weet over deze bedreigde rietvogel.

'BinnensteBuiten', maandag 2 september om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers