Documentaires 'In Search of' bij Brava

maandag 23 november 2015

Cultuurzender Brava zendt van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 november alle 'In Search of...' documentaires van filmmaker Phil Grabsky uit, inclusief de nieuwste productie 'In Search of Chopin'.

De documentaires van Grabsky over het leven van beroemde componisten zijn internationaal bekend. Hij won er vele prestigieuze prijzen mee en stond geregeld op de eerste plaats in de ranglijsten. Experts, zoals musici, musicologen en historici, gaan in op de correspondentie van de componisten en ander archiefmateriaal. De documentaires bevatten tevens veel muziek van de componist, gespeeld door hedendaagse musici die hier veel onderzoek naar hebben gedaan.


Dinsdag 24 november 20.30 uur - In Search of Haydn
Phil Grabsky's biografische weergave van het leven van Haydn is een visueel en auditief spektakel met adembenemende optredens van enkele van 's werelds meest gevierde musici. Door intieme en onthullende interviews met experts en gedetailleerde fragmenten uit Haydn's persoonlijke brieven, krijgt de kijker niet alleen een enorm inzicht in de muziek van deze componist, maar leert het publiek Haydn ook als persoon kennen.

Woensdag 25 november 10.00 uur - In Search of Beethoven
In Search of Beethoven brengt de meest vooraanstaande musici en experts bij elkaar om een nieuw licht te werpen op Ludwig van Beethoven. Zo komen Sir Roger Norrington, Riccardo Chailly, Claudio Abbado, Fabio Luisi, Frans Brüggen, Ronald Brautigam, Hélène Grimaud, Vadim Repin, Janine Jansen, Paul Lewis, Lars Vogt en Emmanuel Ax aan het woord over deze legendarische componist.

Donderdag 26 november 09.30 uur - In Search of Mozart
Een verwaarloosd genie. Wunderkind. Opstandige superster. Er zijn zoveel mythes rond Wolfgang Amadeus Mozart ontstaan dat het haast onmogelijk wordt om de echte man te zien. Deze film probeert een andere kijk te geven op deze Oostenrijkse componist. Phil Grabsky vertelt zijn verhaal aan de hand van een reis die Mozart zelf heeft gemaakt.

Vrijdag 27 november 09.30 uur - In Search of Chopin (première)
Zijn graf in Parijs is nog altijd een pelgrimsoord; zijn muziek is nog altijd goed voor uitverkochte concerten over de hele wereld: Frédéric Chopin. Maar wie was precies deze man? En hoe wist deze jonge Pool dit te bereiken? Vier jaar lang reisde Phil Grabsky de wereld rond op zijn zoektocht naar het leven en de muziek van Chopin. Gesprekken met vooraanstaande muziekhistorici zullen hopelijk een puntje van de sluier oplichten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers