Drie Nederlandse clubs strijden in groepsfase UEFA Europa League

donderdag 19 september 2019
Foto: RTL 7 - © RTL 2019

Vanaf donderdag 19 september start een nieuw Europa League-seizoen. Drie Nederlandse clubs hebben zich tot de groepsfase weten te knokken: Feyenoord, AZ en PSV. Hun Europese voetbalreis is uiteraard live te volgen bij RTL 7.

Vanuit de studio in Hilversum presenteren Bart Nolles en Simon Zijlemans de voetbalavond en voorzien Jan Boskamp en Theo Jansen de wedstrijden van een grondige analyse.


De bomvolle Europa League-avond wordt om 18.00 uur afgetrapt met de voorbeschouwing. Om 19.00 uur wordt live overgeschakeld naar het Philips Stadion, waar PSV het opneemt tegen de Portugese club Sporting Clube de Portugal. Het is de eerste keer dat de twee clubs het tegen elkaar opnemen in Europees verband. Het is een speciale wedstrijd voor PSV’er Bruma, die de jeugdopleiding van de Portugese club genoot en sinds dit seizoen uitkomt voor de club uit Eindhoven.

Na de wedstrijd in Eindhoven wordt om 21.05 uur live overgeschakeld naar het duel in Glasglow. Hier trapt Feyenoord dit seizoen af met een uitwedstrijd in het Ibrox Stadion tegen de Schotse club Rangers FC. In 2002 kwamen de twee clubs elkaar al tegen in de achtste finale van de UEFA Cup. Destijds werd er in Glasgow gelijk gespeeld en in De Kuip ging Feyenoord er met de winst vandoor en later ook met de winst van het hele toernooi.

AZ speelt uit tegen de Servische voetbalclub, FK Partizan uit Belgrado. Tijdens de nabeschouwing wordt een uitgebreide samenvatting getoond van hun wedstrijd. Om 23.00 uur start de nabeschouwing en vanaf 23.40 uur wordt er langs de rest van de velden gegaan voor een overzicht van alle doelpunten en uitslagen.

'UEFA Europa League', vanaf donderdag 19 september om 18.00 uur live bij RTL 7.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers