Geertjan Lassche, Peter ter Velde, Rob van Essen en Paul Cohen in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 28 april 2019

Documentairemaker Geertjan Lassche won prestigieuze prijzen met zijn journalistieke reportages en documentaires. Nu is er de 2Doc 'De erfenis van een verzetsheld': een on-geromantiseerd verhaal over verzetsheld Johannes Post door de ogen van zijn kinderen.

 

 


Dinsdag 30 april: Peter ter Velde, journalist
3 mei is de internationale dag voor persvrijheid. Journalist Peter ter Velde maakt zich als veiligheidscoördinator bij de NOS sterk voor persveiligheid. Ook is hij medeoprichter van PersVeilig, een platform van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten, waar verslaggevers direct melding kunnen maken van een dreiging.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 1 mei: Rob van Essen, schrijver
Schrijver Rob van Essen is genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2019 met zijn roman ‘De goede zoon’. Een boek over afscheid nemen van een dementerende moeder, het maken van verhalen en het verliezen van verhalen. 6 mei wordt de winnaar bekend gemaakt in Nieuwsuur.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 2 mei: Paul Cohen, filmmaker
Filmmaker Paul Cohen maakte de documentaire, ‘Anil Ramdas – Nooit meer thuis’. De scherpe analyses en uitspraken van Ramdas over kolonialisme en migratie blijken nog steeds relevant en krachtig. In 2012 koos Ramdas voor een zelfgekozen dood.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunstsof Radio', maandag 29 april t/m donderdag 2 mei tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers