Hans Haffmans op 'De Bank' bij Brava

zaterdag 26 december 2015

Zondag 27 december is bij cultuurzender Brava vanaf 20.00 uur een nieuwe aflevering te zien van 'De Bank', het maandelijkse avondvullende programma waarin een prominent persoon uit de wereld van de klassieke muziek carte blanche krijgt om zijn of haar ideale muziekavond samen te stellen.

Deze keer is Radio 4-presentator Hans Haffmans te gast.


Uiteenlopende keuzeavond
Hans Haffmans heeft een brede muzikale interesse en biedt de kijker van Brava dan ook zeer uiteenlopende fragmenten. Zowel oude als nieuwe muziek, dirigenten, violisten, pianisten en opera passeren de revue. Haffmans heeft onder meer gekozen voor de opening van de 8e symfonie van Gustav Mahler, 'Batter my Heart' uit Doctor Atomic van John Adams, de 1e symfonie van Jean Sibelius, de operaserie Tamerlano van Händel en 'Lux Aeterna', een werk voor zestien solovocalisten gecomponeerd door György Ligeti. Haffmans ruimt ook plek in voor de dirigenten Bernard Haitink, Riccardo Chailly en Valeri Gergiev, pianiste Yuja Wang, collectief Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor.

Prijswinnende en gedreven radiomaker
Hans Haffmans is voor liefhebbers van klassieke muziek vooral bekend als presentator van radioprogramma’s als 'Podium', 'Matinee Café', 'Diskotabel' en 'Viertakt Vroeg'. Als geen ander weet hij nieuwe luisteraars te enthousiasmeren voor de wondere wereld van klassieke muziek en kan hij kenners op nieuwe inzichten brengen. Zijn liefde voor muziek, diepe kennis en verfrissende interviews zijn daarbij zijn handelsmerk. Voor zijn verdiensten ontving hij in 2010 Nederlands meest prestigieuze radioprijs: de Zilveren Reissmicrofoon. Het juryrapport spreekt boekdelen: 'Haffmans is de ideale leraar die door kennis, kunde en enthousiasme de leerling in de luisteraar niet alleen boeit en op zijn beurt enthousiast maakt, maar die hem ook uitdaagt en op een hoger plan brengt. Maar boven alles verspreidt Haffmans met al wat hij doet zijn liefde voor muziek.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers