Hester Overmars, Saar Slegers, Bart Chabot, Jan Brokken in 'Kunststof Radio'

zondag 26 januari 2020
@ NTR 2019

Hester Overmars heeft een nieuwe documentaire gemaakt, 'Artemis Ė Het oneindige kwartet'. De film vertelt het verhaal van het Artemis Quartett en wordt op 1 februari uitgezonden op NPO2.

Vlak voor het 30-jarig bestaan vertrekken twee musici, wat zorgt voor het meest turbulente jaar voor het kwartet tot nu toe. Overmars won in 2015 een Gouden Kalf voor haar documentaire 'Verboden Vlucht'.

Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 28 januari: Saar Slegers, wetenschapsjournalist
Wetenschapsjournalist en radiomaker Saar Slegers maakte de podcast ‘De man en de maan’, die op 30 januari gelanceerd wordt. Hierin volgt Slegers sterrenkundige Marc Klein Wolt, die wil laten zien wat er gebeurde in de periode net na de oerknal. Om deze vraag te beantwoorden moet hij naar de achterkant van de maan, waar nog nooit iemand is geweest. Dit zorgt voor een ingewikkelde samenwerking met de Chinese ruimtevaartorganisatie (CNSA).

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Woensdag 29 januari: Bart Chabot, dichter en schrijver
Schrijver Bart Chabot heeft een nieuw boek: 'Mijn vaders hand'. Chabot is vooral bekend van de vierdelige biografie over Herman Brood en zijn televisieoptredens. In zijn nieuwe boek, dat uitkomt op 30 januari, gaat hij een andere kant op. Hij blik terug op zijn jeugd in Den Haag en de moeilijke band die hij had met zijn ouders.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 30 januari: Jan Brokken, schrijver
Het nieuwe boek, 'Stedevaart' van schrijver Jan Brokken bestaat uit non-fictieverhalen waarin Brokken 22 steden beschrijft aan de hand van 22 markante persoonlijkheden. In het boek komen onder andere de verhalen van schilder Giorgio Morandi in Bologna, componist Erik Satie in Parijs en architect Frank Gehry in Bilbao voorbij. Brokken is al jarenlang bekend om zijn reisverhalen die vermengd worden met zijn kennis over kunst en geschiedenis.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 27 t/m donderdag 30 januari tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers