Humor, drama en onmogelijke voorstellen in 'The 90's Week' bij RTL 8

zondag 16 augustus 2015

De jaren negentig waren in allerlei opzichten onvergetelijk; er werd massaal gedanst op 2Unlimited en de Spice Girls, de Gameboy bleek maar moeilijk weg te leggen, Flippo's waren een rage op de schoolpleinen en mobiele telefoons veroverden langzaam aan het straatbeeld.

Daarnaast kwamen in dit decennium films uit die ongetwijfeld een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Vijf iconische titels zijn van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus op prime time te zien bij RTL 8 tijdens 'The 90's Week'.


De vijf films zijn allemaal op hun eigen manier gedenkwaardig. Wie herinnert zich niet de bijzondere haardracht die Cameron Diaz dankzij Ben Stiller had in 'There's Something About Mary'? 'Indecent Proposal' ontlokte de vraag of je het voor een miljoen dollar met Robert Redford zou doen. Tom Hanks zorgde in 'Forrest Gump' voor enkele quotes die nog steeds af en toe opduiken ('Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get'). Het militair rechtbankdrama 'A Few Good Men' kende een topcast met onder meer Tom Cruise, Demi Moore en Jack Nicholson. En 'Titanic' met het ongewone liefdeskoppel Leonardo DiCaprio en Kate Winslet was op alle mogelijke vlakken een ongeëvenaard succes. De film was een enorme kaskraker en won ook nog eens elf Oscars.

Niet alleen RTL 8 takes a trip down memory lane tijdens 'The 90's Week'. Vanaf maandag 17 augustus staat ook Radio 10 in het teken van de 90's. De radiozender zendt tot en met donderdag de 90's Top 510 uit waarop via de website kan worden gestemd. Op vrijdag 21 augustus kunnen luisteraars van Radio 10 de hele dag hun favoriete platen uit de 90's aanvragen.

'90's Week', maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus achtereenvolgens 'There's Something About Mary', 'Indecent Proposal', 'Forrest Gump', 'A Few Good Men' en 'Titanic'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers