'Jar in Goed Gezelschap': Kommer Damen & Harald Swinkels

donderdag 27 juni 2019

In de vierde aflevering van 'Jar in Goed Gezelschap' volgt Jar de grootste scheepsbouwer van Nederland: Kommer Damen en ondernemer Harald Swinkels die onlangs zijn bedrijf heeft verkocht en nu iets heel anders gaat doen.

Scheepsbouwer Kommer Damen is groot geworden door het werken 'op voorraad' bij kleinere schepen als sleepboten, werkschepen en patrouillevaartuigen. Tegenwoordig bouwt zijn bedrijf wereldwijd zeer diverse schepen van allerlei soorten omvang.

Damen Shipyards ligt onder het vergrootglas van de FIOD, die zoekt naar bewijzen van corruptie. Jaïr gaat op pad met Kommer Damen en voelt hem aan de tand over deze kwestie en is aanwezig bij de doop van een mega yacht.

Ondernemer Harald Swinkels heeft samen met zijn compagnon Pieter Schoen in 2018 het bedrijf Nederlandse Energie Maatschappij verkocht voor een slordige 200 miljoen euro. Hij jaagt nu zijn droom achterna en wil als regisseur en producent naam maken in de filmwereld. Harald vertelt aan Jaïr hoe hij dit aanpakt. Hij heeft zelfs al een bijzonder filmscript in handen en Harald laat zijn eigen omgebouwde studio zien.

Bij 'Jaïr in Goed Gezelschap' laat Jaïr zich onderdompelen in de zakelijke wereld en de privélevens van succesvolle en ondernemende Nederlanders. Wat maakt hen succesvol? Hoe doen ze zaken? En niet onbelangrijk, hoe wordt succes gevierd?

'Jaïr in Goed Gezelschap', vrijdag 28 juni om 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers