Laatste aflevering van 'Filemon Slaat Door' bij BNN

zaterdag 27 mei 2017

Filemon Wesselink gooit de handdoek in de ring. Hij blaast het aangekondigde kickboksgevecht tegen Ajouad El Miloudi voor het programma 'Filemon Slaat Door' af. De BNN-presentator zit er fysiek en mentaal doorheen door aanhoudende blessures en angst voor het gevecht.

De vijfde aflevering van het programma komt hiermee te vervallen. In de vierde en dus laatste aflevering is te zien hoe hij het nieuws met een steen in zijn maag aan Ajouad vertelt en hoe hij de confrontatie aan moet gaan met zijn trainer Remy Bonjasky, die hem maandenland onder zijn hoede heeft genomen. Vinden ze hem een lafbek of hebben ze begrip voor zijn keuze?


Filemon: 'Een half jaar lang heb ik keihard getraind om in de ring een kickbokswedstrijd te vechten. In het begin ging het trainen goed totdat ik begon te sparren. Vanaf toen kreeg ik blessure op blessure; vijf keer gekneusde ribben, een oor dat weken dicht zat en ik heb minstens een maand mank gelopen. Dit is me niet in de koude kleren gaan zitten. Vaak ben ik voor tv-programma’s ver gegaan. Ik heb de grenzen opgezocht en heb die meerdere keren verlegd. Deze keer ben ik echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen, met het gevolg dat ik nu echt naar mijn lichaam en geest moet luisteren om te voorkomen dat het me anders schade op gaat leveren voor de toekomst. Ik vind dit erg spijtig voor Remy. Hij is een uitstekende kickbokser en trainer en heeft keihard gewerkt om van mij een kickbokser te maken. Hij beschikte met mij alleen niet over het allerbeste materiaal. Ook Ajouad zal net zo hard getraind hebben als ik. Ik vind het heel vervelend voor hem en als het anders had gekund dan had ik daar zeker voor gekozen.'

In 'Filemon Slaat Door' werkte Filemon maandenlang toe naar een gevecht op een groot kickboksgala. Hij werd daartoe klaargestoomd door drievoudig wereldkampioen Remy 'The Flying Gentleman' Bonjasky. In de tweede aflevering van het programma werd zijn tegenstander aan hem voorgesteld: presentator Ajouad El Miloudi. Tijdens zijn persoonlijke uitdaging ontsloot Filemon de wereld van het kickboksen door met verschillende grootheden uit de sport te spreken, neurobioloog Dick Swaab te ondervragen over de gevolgen voor de hersenen en af te reizen naar Thailand, waar het kickboksen zijn oorsprong vindt.

'Filemon Slaat Door' is een coproductie van BNN-VARA en Witte Geit.

'Filemon Slaat Door', zondag 28 mei om 22.00 uur bij BNN op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers