Lize Korpershoek in documentaire 'Mijn Seks is Stuk'

dinsdag 3 december 2019

In de 3LAB documentaire Mijn seks is stuk onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid.

Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk? Via een persoonlijke zoektocht verkent ze vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van dit probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer ‘heel’ te maken is.

Lize Korpershoek: 'Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten.'

Vanaf woensdag 4 december om 15.00 uur online te bekijken op het NPO 3 YouTube-kanaalen op www.npo3.nl/3lab.

Over de maker
Lize Korpershoek maakt en presenteert video’s voor uiteenlopende partijen, maar ook voor haar eigen social kanalen (o.a. poezensoap ‘De Samensmelting’ en ‘Adviezen van Lize’). Als uitgangspunt van haar werk gebruikt ze regelmatig zichzelf, de dingen waar ze tegenaan loopt en de mensen om haar heen. Daarnaast is ze illustrator en werd ze in 2019 doorThe Best Social Awards uitgeroepen tot Beste Instagrammer.

NPO 3LAB
3LAB is de plek voor talent en vernieuwing binnen NPO 3. Op dit platform worden regelmatig nieuwe series en documentaires geplaatst, gemaakt door talentvolle programmamakers.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers