Nieuw radiodrama bij AVROTROS 'De Hormoonfabriek'

donderdag 4 september 2014

Vanaf 5 september zendt AVROTROS 25 weken lang iedere vrijdag om middernacht het radiodrama 'De Hormoonfabriek' uit op Radio 1.

In 'De Hormoonfabriek', een bewerking van de bestsellerroman van Saskia Goldschmidt, spelen onder meer de steracteurs Mark Rietman, Monic Hendrickx, Hans Hoes, Jacob Derwig en Anna Raadsveld.


'De Hormoonfabriek' draait om de succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, die zich op zijn sterfbed realiseert dat het hem niet is gelukt om fatsoenlijk te leven. Terwijl hij zijn bloedstollende levensverhaal vertelt aan zijn privéverpleegster 'Het Jonge Ding' wordt hij geconfronteerd met zijn geweten. Een verhaal over liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels. Waarbij het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang.

'De Hormoonfabriek' is sterk gebaseerd op historische feiten en op het leven van Mau Zwanenberg, de oprichter van Organon in Oss. Saskia Goldschmidt heeft diepgravende research gedaan naar diens leven en werk; uiteindelijk bleek de fictie die zij daarbij heeft verzonnen vaak gestaafd door de feiten.

Samen met Peter te Nuyl bewerkte Goldschmidt 'De Hormoonfabriek' tot een radiodrama van 25 delen van ieder een half uur. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Mark Rietman (Motke, de jonge Mordechai), Monic Hendrickx (Rivka, de vrouw van Motke), Hans Hoes (Motke, de oude Mordechai), Jacob Derwig (Aron, de tweelingbroer van Motke), Anna Raadsveld (Het Jonge Ding) en Joop Keesmaat (Levine).

'De Hormoonfabriek', vanaf vrijdag 5 september om 24.00 uur bij de AVROTROS op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers