'The Elvis All-Star Tribute Special' op NPO 3

vrijdag 9 augustus 2019

'The Elvis All-Star Tribute' is een spectaculaire twee uur durende NBC-documentaire over de iconische televisiegebeurtenis in 1968 waarmee de legendarische Elvis Presley zijn comeback maakte en weer tot de top van de hitlijsten doordrong.

De special is geproduceerd door Ken Ehrlich, die onder andere bekend is als producent van The Grammy Awards. Er doet een all-star-groep van beroemde artiesten in mee, onder wie Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Keith Urban, Shawn Mendes, Blake Shelton, Josh Groban, Carrie Underwood en vele anderen. Zij brengen een hommage aan Elvis Presley door een nieuwe versie te brengen van het spektakel dat die onvergetelijke avond plaatsvond.

Het vijftigjarige jubileum van die sensationele avond wordt opgeluisterd met enkele van de vele Elvis-hits, ten gehore gebracht door de genoemde artiesten: Heartbreak Hotel, Hound Dog, All Shook Up, Can’t Help Falling In Love, Jailhouse Rock, Don’t Be Cruel, Blue Suede Shoes, Love Me Tender, That’s All Right en nog vele andere. Behalve muziekoptredens zijn er zeldzame beelden van Elvis te zien, en ook fragmenten van de originele special en interviews met mensen die bij de legendarische avond betrokken waren.

Iedereen kent Elvis als de ‘King of Rock ‘n’ Roll’, maar het was zijn comeback-special in 1968 waarmee hij zijn heerschappij pas werkelijk vestigde. Nu, vijftig jaar later, is de 'Elvis All-Star Tribute' een passend eerbetoon aan de man, zijn muziek en de avond waarop hij zijn kroon terugeiste.

'The Elvis All-Star Tribute Special', zaterdag 10 augustus om 22.10 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers