Volgende week in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 28 juli 2019

In de nieuwste documentaire van Jessica Villerius, 'Marvel Harris: Alles is nu', wordt de kijker meegenomen in het transitieproces van Marvel Harris.

De worstelingen en twijfels van een autistisch meisje in de overgangsfase tot man. De documentaire is exclusief te zien op Videoland.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Dinsdag 30 juli: Maaike Ouboter, zangeres
Maaike Ouboter brak in 2013 door in het televisieprogramma 'De Beste singer-songwriter van Nederland' met het nummer 'Dat ik je mis'. In 2015 bracht ze haar debuutalbum 'En hoe het dan ook weer dag wordt' uit. Nu komt Ouboter met een eigen festival, 'Tussen de hoge bomen', op 4 augustus in het Amsterdamse Bostheater.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Woensdag 31 juli: Nicolien Mizee, schrijver
Nicolien Mizee schreef de lichtvoetige detective, 'De moord op de moestuin'. Het boek volgt op komische wijze Judith en Thijs, en schoonzus Cora en zwager Ab in een gehuurde boswachterswoning op een landgoed waar Thijs van zijn hartaanval revalideert. Op het landgoed blijkt een verbeten strijd gaande die volledig uit de hand loopt. Mizee schreef al vijf romans en twee bundels.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Donderdag 1 augustus: Nicolaas Veul, programmamaker
Midden in de Gay Pride is de nieuwe documentaire van Nicolaas Veul, 'Pisnicht: The Movie', te zien op NPO 3. Nicolaas onderzoekt wat de impact is van woorden als 'Flikker' of 'Pisnicht' op homo’s. Hoe tolerant is Nederland eigenlijk op het gebied van homoseksualiteit? Samen met Tim den Besten maakte Veul al Gay-K, Oudtopia en Super Stream Me.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 29 juli t/m donderdag 1 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers