Woensdag in 'JoŽl Lokaal': Rivierklei

dinsdag 24 november 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

In 'JoŽl Lokaal' trekt Joel Broekaert dit najaar een streep door Nederland. Van Noord-Groningen naar Zuid-Limburg kruist hij onderweg de vijf bodemsoorten van ons land: zeeklei, veen, rivierklei, zand en lŲss.

Welke invloed heeft de smaak van de bodem op wat er leeft en groeit? Gewapend met een grondboor en een gezonde trek, zoekt hij het uit tot de bodem.


Rivierklei is een bijzonder vruchtbare grondsoort. Maar niet alleen met de producten van de klei ook met de klei zelf kan je koken. Dat laat chef Emile van der Staak deze week zien en proeven aan Joël.

'Joël Lokaal', woensdag 25 november om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers