Zondag in 'Podium Witteman': Marcel Baudet, Viride Kwartet, Amsterdam Piano Trio

zaterdag 11 mei 2019
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt pianopedagoog Marcel Baudet, pianisten Aidan Mikddad, Ramon van Engelenhoven en Nikola Meeuwsen, Viride Kwartet & Matangi Quartet, contrabassist Jala Heywood & Combala, Amsterdam Piano Trio en het XSighted Percussion Duo.

De laatste uitzending van dit seizoen van Podium Witteman staat volledig in het teken van jong talent! Centraal staat daarbij de vraag: wat moeten talentvolle musici allemaal doen om carrière te maken?

Pianopedagoog Marcel Baudet is werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam en artistiek directeur van de Young Pianist Foundation. Baudet weet als geen ander wat er tegenwoordig nodig is om de internationale top te bereiken. Ter afsluiting van dit item spelen pianotalenten Aidan Mikdad, Ramon van Engelenhoven en Nikola Meeuwsen samen op één vleugel!

Het Viride Kwartet heeft dit jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het kwartet was o.a. twee keer te gast in 'Podium Witteman'. De vier jonge musici komen met hun mentoren van het Matangi Quartet en samen spelen ze het Octet van Felix Mendelssohn.

De drie leden van het Amsterdam Piano Trio spelen het Tweede Pianotrio van Dmitri Sjostakovitsj. Hiervoor hebben ze een masterclass gekregen van Dmitri Ferschtman, de in Nederland wonende Russische cellist die Sjostakovitsj persoonlijk gekend heeft.

De extroverte musici van het XSighted Percussion Duo weten goed hoe je jezelf in de kijker speelt. In 'Podium Witteman' spelen ze de beroemde Goldberg-Variaties van Bach.

Mike Boddé heeft als jonge held de 10-jarige contrabassist Jala Heywood uitgenodigd. Jala speelt zowel klassiek als jazz. In Podium Witteman speelt ze de jazz-standards Misty met Mike Boddé en Take the 'A' Train met haar bandje Combola.

In 'Podium Witteman Extra' volgt Emma van der Schalie de Nederlandse violiste Hawych Elders tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd 2019 in Brussel. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23.45 uur uur en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 12 mei van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers