'Afspraken tussen Woestijnvis en VRT niet in het gedrang'

zaterdag 22 januari 2011

Een mogelijke aankoop van de Belgische SBS-zenders VT4 en VIJFtv heeft geen gevolgen voor de recent gemaakte afspraken tussen Woestijnvis en de VRT. Dat bevestigen zowel de VRT als mediaminister Ingrid Lieten aan Het Nieuwsblad. 'De VRT blijft de bevoorrechte van Woestijnvis', zo zegt VRT-woordvoerster Brigitte Vermeersch.

Dat De Vijver, de moederholding van productiehuis Woestijnvis een bod doet op VT4 en VIJFtv, betekent niet noodzakelijk een domper op het onlangs afgesloten verstandshuwelijk tussen de openbare omroep en het productiehuis. Volgens alle partijen, inclusief Minister van Media Ingrid Lieten, blijven de gemaakte afspraken van kracht.

Begin januari werd overeengekomen dat alle succesvolle programma's en gezichten van Woestijnvis tot midden 2012 exclusief bij de VRT blijven. Vanaf 2012 tot 2015 werd een 'intentieverklaring' overeengekomen voor een 'preferentieel partnership'. Dat betekent dat niet noodzakelijk alle nieuwe programma's van Woestijnvis op de VRT te zien zullen zijn, maar dat de producties ook op andere zenders vertoond kunnen worden.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers