Andy valt af in eerste live show 'X Factor'

woensdag 8 oktober 2008

Woensdagavond ging het tweede seizoen van 'X Factor' van start met een spetterende live show op vtm. De afgelopen weken konden de kijkers al kennis maken met presentatrice en zangeres Hadise, de juryleden en met alle kandidaten die het tot in de live shows wilden schoppen. Uiteindelijk selecteerde de jury 12 finalisten die vanavond voor het eerst live een nummer voor het publiek brachten.

Kris

Wauters begeleidt de 25-plussers, Do de groepen en Maurice Engelen de 16 tot 24-jarigen. De eerste groep die de spits mocht afbijten was een meidengroep zonder naam. Ze openden de live show met Toxic van Britney Spears. Wie trouwens een idee heeft voor een groepsnaam, mag altijd een suggestie doen op de website van vtm.

Qua zangprestaties zat het goed voor een eerste live show. Wel kwam er af en toe kritiek op het al dan niet professioneel zijn van sommige kandidaten. De ene neemt het zaakje al wat serieuzer dan de andere. De finalisten beloofden echter plechtig om de komende weken te evolueren.

Nadat de 12 nummers de revue gepasseerd waren, werden de lijnen geopend. Iedereen kon op zijn of haar favoriete kandidaat stemmen. De twee finalisten die het minst aantal stemmen kregen, werden terug op het podium geroepen. De juryleden beslisten vervolgens wie de wedstrijd definitief moest verlaten.

Het zangersduo Lester en Abdou en solist Andy werden terug op het podium geroepen omdat ze te weinig stemmen kregen van het publiek. Do, Maurice en Kris kregen de moeilijke taak om één van hen naar huis te sturen. Maurice had de doorslaggevende stem en die ging naar Lester en Abdou. Het avontuur is dus voorbij voor Andy, hij moet 'X Factor' als eerste verlaten.

DOSSIER: X Factor 2008 (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers