Anne vraagt morgen aan jullie om een leven te redden

dinsdag 4 augustus 2009

Het Rode Kruis Vlaanderen en een pak artiesten van bij ons vragen dringend de aandacht van Vlaanderen voor een belangrijk probleem. Er zijn te weinig bloedgevers. Elke maand zullen enkele van onze bekende Vlamingen de challenge aangaan met de Vlaamse bevolking op zoek naar nieuwe donoren. De aftrap wordt gegeven door Nicole en Hugo.

Het bekende duo zal tijdens hun aankomende zomertoer aan zee, alle kustgangers warm maken om zich aan te melden om bloed te komen geven. De andere BV’s die staan te trappelen om nog in 2009 de uitdaging op te nemen zijn Geena Lisa, Marleen Merckx, Hilde De Baerdemaecker, Sean D’hondt en Veerle Dobbelaere.


Allemaal samen hebben ze de single 'Bloed geven doet leven' opgenomen. En natuurlijk maakten we van deze unieke gelegenheid gebruik om onze bekende Vlamingen – die zich allemaal voor het Rode Kruis willen inzetten en de uitdaging aangaan om elk 4 000 nieuwe donoren te ronselen – op de gevoelige plaat vast te leggen.

Morgen is er een ‘Bloed Geven Doet Leven’-Dag op anne!

Om het uur zal je de clip zien passeren op anne met de bijhorende manieren hoe je jezelf kandidaat kan stellen. Vanaf donderdag wordt de clip opgenomen in de playlist van anne en zullen we ook na de speciale dag aandacht blijven vragen voor dit mooie initiatief.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers