Baas van VRT Jong legt haar functie neer

woensdag 12 juni 2024

In oktober, na de gemeenteraadsverkiezingen, zal de veelbesproken chef van VRT Jong haar werkzaamheden neerleggen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en is bevestigd door de VRT. Er waren beschuldigingen over toxisch leiderschap geuit aan haar adres.

VRT Jong is onder de paraplu van VRT NWS verantwoordelijk voor onder meer het Ketnet-programma 'Karrewiet'. De chef van Jong lag al een hele tijd onder vuur. Verschillende medewerkers kloegen over haar omwille van 'discriminatie, pestgedrag en favoritisme'.


De bevindingen van een intern onderzoek wezen uit dat niet alle beschuldigingen van sommige slachtoffers met de realiteit overeen komen. De chef kreeg wel een coachingstraject opgelegd en zal in oktober de afdeling verlaten. VRT benadrukt dat het een eigen beslissing was om haar taken bij VRT Jong neer te leggen. Ze blijft bij de openbare omroep en zal een andere taak binnen de organisatie opnemen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers