VRT reageert op beschuldigingen aan adres van directeur content Jansegers

zondag 14 april 2024
Foto: © VRT 2021

De kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws publiceren zondag een artikel over directeur content Ricus Jansegers van de VRT. Het artikel citeert anonieme getuigen en het beeld dat van de man wordt opgehangen is allesbehalve fraai.

Ricus Jansegers zou dominant zijn, geen tegenspraak dulden en tegenstanders genadeloos buitenspel zetten. Wie de weg van Jansegers niet volgt, zou geïntimideerd worden en op een zijspoor belanden. Hij zou ook bijvoorbeeld vrouwen, lees: schermgezichten, van boven de 40 aan de kant laten. Als het aan hem lag werd VRT CANVAS afgeschaft en ook de radiozenders interesseren hem geen ene moer. Het beeld dat het artikel, en verschillende getuigen die erin aan bod komen, schetst, is allesbehalve een eervol portret van de nummer twee bij de openbare omroep. 'Hij zaait angst', 'Zeer goeie mensen willen weg door hem' en 'Talent om te luisteren heeft hij niet', zijn maar enkele van de quotes die aan bod komen.


Het is de zoveelste storm in enkele weken tijd waar de VRT door moet. De omroep heeft in een statement gereageerd op het artikel:

'VRT betreurt de negatieve en selectieve framing van directeur Ricus Jansegers en ons beleid. VRT gaat door een moeilijke maar noodzakelijke transformatie om de publieke omroep ook in de toekomst relevant te houden voor iedereen in Vlaanderen en Brussel. We begrijpen dat het veel aanpassingsvermogen vergt van talloze medewerkers. En daar komen, logischerwijs, al eens spanningen bij kijken.'

En ook nog:

'Inhakken op iemands persoonlijkheid is gemakkelijk, laakbaar en eenzijdig. Er zijn vele collega’s, mannen en vrouwen, die met tevredenheid met hem samenwerken. We staan dan ook voor een veilige en respectvolle werkomgeving; in elke afdeling doen we daar veel inspanningen voor.'


Lees ook:
VRT-topman Frederik Delaplace: 'Bart De Pauw keert niet terug naar de VRT'
Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers