Bart Peeters stelt nieuwe generatie komisch talent voor in 'Voor De Leeuwen'

woensdag 6 september 2017
Foto: Eén - © Joost Joossen/VRT 2017

Creatieve duizendpoot Bart Peeters dompelt Vlaanderen vanaf donderdag 7 september acht weken lang onder in een sprankelend komisch bad. Wie treedt in de voetsporen van Urbanus en Bart De Pauw? Wie bezorgt Maaike Cafmeyer en Sven De Ridder buikpijn van het lachen? En aan wie schenken Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof hun persoonlijke comedy-award?

Een nieuwe generatie humortalent wordt voor de leeuwen gegooid en toont haar kunnen.


De eerste aflevering van 'Voor De Leeuwen' maakt de kijker kennis met een brede selectie fris, jong humortalent van eigen bodem. Van moppentappers tot zangers, van videokunstenaars tot imitatoren. Uit die grote auditieronde worden acht artiesten uitverkoren die samen de zes weken erna elke week een avondvullende revueshow in elkaar boksen. In de achtste en laatste aflevering blikt 'Voor De Leeuwen' terug op de beste acts van de acht kandidaten.

Alles kan en mag, zolang ze iedereen aan het lachen brengen. Voor elke show laten de acht komische talenten zich inspireren door het werk en het leven van de bekende centrale gast. Week na week groeien deze talenten als entertainer, komen ze straffer uit de hoek en wordt de groep hechter.

Gastheer Bart Peeters leidt alles in goede banen, supportert mee vanaf de zijlijn en doet soms mee, als het écht niet anders kan.

Elke week een show op maat van eregast
Elke week daagt een bekend Vlaams toptalent de acht uit. De jonge artiesten lieten zich inspireren door het leven en werk van dit toptalent om een volledig nieuwe gepersonaliseerde humoristische show in elkaar te boksen.  Niemand minder dan Urbanus, Maaike Cafmeyer, Sven De Ridder, Tine Embrechts, Adriaan Van den Hoof en Bart De Pauw laten zich in de studio verrassen door dit kersverse talent. Zij hebben aan het einde van de aflevering de taak om één van de acht te belonen met een Zilveren Leeuw.

Acht leeuwen gaan voluit
- 7 september – kennismaken met brede selectie comedytalent en reveal de acht
- 14 september – centrale gast Maaike Cafmeyer
- 21 september – centrale gast Urbanus
- 28 september – centrale gast Sven De Ridder
- 5 oktober – centrale gast Adriaan Van den hoof
- 12 oktober – centrale gast Tine Embrechts
- 19 oktober – centrale gast Bart De Pauw + finale met uitreiking Gouden Leeuw
- 26 oktober – terugblikaflevering (compilatie)

Aflevering 1
Bart Peeters laat Vlaanderen kennismaken met meer dan veertig jonge, beloftevolle komieken die het beste van zichzelf geven in De Centrale in Gent. Tien minuten lang tonen ze hun kunnen voor een live publiek. De eerste aflevering van Voor de leeuwen bundelt de beste momenten van deze auditiedagen.

Aan het eind van de eerste aflevering maakt Bart bekend welke acht talenten de professionele jury het meest hebben overtuigd. Deze acht creatieve geesten moeten nu zes weken alles uit de kast halen om een gevarieerde en avondvullende televisieshow in elkaar te steken helemaal op maat van elke week weer een andere centrale gast.

Performer Bart Peeters is de geknipte gastheer van 'Voor De Leeuwen': al decennialang kent Vlaanderen de sympathieke spring-in-‘t-veld als presentator van heel wat televisie- en radioprogramma’s met vaak een humoristische knipoog, zoals het legendarische 'Het Leugenpaleis' bijvoorbeeld. Ook in de muziekwereld is Bart al jaren een gevestigde waarde. In het begin van zijn muzikale carrière scoort hij hits met zijn band The Radios, en later  brengt hij als soloartiest verschillende albums uit. In de theaters maakt hij indruk als singer-songwriter.

'Voor De Leeuwen', vanaf 7 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers