Canvas voert 'Brommer Op Zee' af

vrijdag 16 juli 2021

Het boekenprogramma 'Brommer op Zee' krijgt geen tweede seizoen. Dat heeft VRT-woordvoerder Hans Van Goethem bevestigd aan Het Nieuwsblad. Reden is niet ver te zoeken. Te weinig kijkers.

Canvas kondigde in het voorjaar nog met trots het nieuwe boekenprogramma 'Brommer op Zee' aan. Dat werd een co-productie tussen de Nederlandse omroep VPRO en Canvas. Ruth Joos en Wilfried de Jong, aan Nederlandse kant, tekenden voor de presentatie.


Canvas heeft nu besloten om het tweede seizoen van 'Brommer op Zee' niet meer uit te zenden. Met gemiddeld minder dan 40.000 kijkers en een schamel marktaandeel van 2,4% geen verrassende beslissing. Bovendien vonden ook online de kijkers hun weg naar het boekenprogramma niet. ­'Canvas is de zender bij uitstek die durft te experimenteren met formats. Maar na een eerste reeks moet je het bereik en de maatschappelijke impact van een programma ook eerlijk durven te evalueren. Het ­bereik lag ­helaas veel te laag. Ook online groeide dat cijfer nauwelijks aan', aldus woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad.

Canvas wil op de zondagavond opnieuw inzetten op auteursdocumentaires omstreeks 22.00 uur. In Nederland zendt de VPRO wel het tweede seizoen van 'Brommer op Zee' uit. Gemiddeld 137.000 kijkers blijkt voor de Nederlandse omroep hiervoor voldoende te zijn. Ruth Joos blijft aan boord als co-presentatrice.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers