'Canvascrack' trekt vanaf september de avond op gang

maandag 11 augustus 2014

Vanaf maandag 1 september wordt de quiz 'Canvascrack' verplaatst naar 19.30 uur. Het is de bedoeling om met het programma de moeilijke vooravond van Canvas te versterken. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De 'Canvascrack' beleeft in alle opzichten een vreemd seizoen. Niet alleen is Sven Speybrouck dit jaar de presentator van dienst. Hij vervangt Herman Van Molle die om gezondheidsredenen moest afhaken. Maar daanaast hinken ook de kijkcijfers achterop. Toch ziet Canvas nog brood in de harde kennisquiz. Het tweede VRT-net start dit jaar al op 1 september met de najaarsprogrammering. En vanaf dan wordt 'Canvascrack' een trekker in de vooravond.


Om 19.30 zal 'Canvascrack' het publiek moeten lokken in de hoop dat ze dan een groot deel van de avond bijven hangen. Vooral goed nieuws voor 'Terzake', dat door de zwakke vooravond met onder anderen 'Login' nu geregeld vanuit het niets een publiek moest opbouwen. Toch is het niet zeker dat 'Canvscrack' het verhoopte aantal kijkers zal aanbrengen. Vorige week werd de quiz al eens naar 19.30 uur verplaatst door de herdenkingen rond WOI en dat leverde slechts een schamele 79.000 kijkers op.

VRT-woordvoerster Anneke Ernon motiveert de beslissing van Canvas: 'Van een degradatie is geen sprake. De kijkcijfers vallen trouwens niet echt tegen. Bij de vorige WK-zomer in 2010 kende De 'Canvascrack' ook een moeizamere start', zo zegt ze in Het Nieuwsblad.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Canvascrack

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers