Concentra valt af in strijd om SBS Belgium

maandag 7 maart 2011

Mediabedrijf Concentra, onder meer uitgever van de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, komt niet meer in aanmerking voor de overname van SBS Belgium. Het bedrijf overleefde de eerste ronde niet. Het moederbedrijf van de zenders VT4 en VIJFtv staat sinds eind vorig jaar te koop. Er zijn nog een pak andere geïnteresseerden.

Naast Concentra diende onder anderen ook De Vijver, moerderholding van productiehuis Woestijnvis, een overnamedossier in. Ook ex-gedelegeerd bestuurder van SBS Belgium, Patrick Tillieux, uitgeversgroep Sanoma én de RTL Group waagden hun kans.


Na een eerste schifting in de dossiers die de moedermaatschappij van SBS, ProSiebenSat.1, ontving, viel Concentra als eerste uit de boot. CEO van Concentra, Marc Van Geel, maakte dat nieuws maandag zelf bekend in de krant De Tijd. Toch ziet hij nog mogelijkheden: 'We kunnen misschien nog iets betekenen voor andere kandidaat-overnemers. We stellen ons ter beschikking', aldus de CEO in De Tijd.

De beslissing over de verkoop van SBS Belgium valt in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Corelio helpt Woestijnvis met bod op SBS Belgium

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers