Conflict bij VRT compleet: opnames van 'Thuis' stilgelegd

dinsdag 25 oktober 2022

Bij de VRT gaat het slepende sociaal conflict van kwaad naar erger. Vooral de socialistische vakbond ACOD is het vlammend oneens met de besparingsplannen van de directie. Vandaag volgende een nieuwe episode in de soap.

ACOD vernam dat de VRT-directie vandaag haar besparingsplan, lees Transformatieplan, zou communiceren naar personeel en pers. Dat schoot bij de socialistische vakbond in het verkeerd keelgat, want voor het plan was nog geen fiat gegeven. Uiteindelijk houdt de directie de communicatie van vandaag op een soort stand van zaken.


Gevolg: de opnames van 'Thuis' zijn, na de communicatie door de directie, per direct stilgelegd en er is een stakingsaanzegging gedaan tot 31 december. Op 9 november wordt sowieso gestaakt tijdens de nationale stakingsdag.

VRT heeft ondermeer laten weten dat het plan minder naakte ontslagen bevat, 67 in plaats van 116. De uitbesteding van 'Thuis' aan een externe partij blijft wel aan de orde. Ook worden 50 natuurlijke afvloeiingen niet vervangen en zal de omroep wel 30 nieuwe multimediale profielen aantrekken.

ACOD is woedend: 'De communicatie van vandaag is voor ons de druppel. Wij zien dit als een vertrouwensbreuk waarmee de directie eenzijdig het sociaal overleg opblaast. We zien ons genoodzaakt om sociale bemiddeling aan te vragen.'

Bron: VRT NWS


Lees ook:
Het blijft rommelen: wťťr staking bij VRT

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers