Echtgenote nieuwe mediaminister stopt als nieuwslezer VRT

vrijdag 4 oktober 2019

Maité Piessen stopte donderdag per direct als nieuwslezer bij de VRT-radio. Haar man, Benjamin Dalle, is voor CD&V de nieuwe Vlaamse minister van media, jeugd en Brussel.

Maité Piessen is al negen jaar een vertrouwde stem van het radionieuws bij de VRT. Maar daar is donderdag abrupt een einde aan gekomen. Haar echtgenoot Benjamin Dalle is in de nieuwe Vlaamse regering minister geworden. Naast de portefeuilles jeugd en Brussel heeft hij ook de bevoegdheid media gekregen. Piessen zal bij de VRT een andere functie gaan uitoefenen.

Het is niet de eerste keer dat een journalist een stap opzij zet als gevolg van de politieke ambities van de partner. Denken we maar aan Patrick Dewael (Open VLD). Hij begon in 2005 een relatie met journaliste Greet Op de Beeck. Toen dat bekend raakte, ging ook zij een andere functie bij de VRT uitoefenen. Beiden zijn onlangs gehuwd.

In Het Nieuwsblad zeggen verschillende experts dat ze de beslissing van Piessen om te stoppen bij het radionieuws begrijpen, maar ze vragen zich wel iets af. 'Stel dat Lydia Peeters minister werd en haar man voor de VRT werkte: zou dan hetzelfde gebeurd zijn?'. Peeters is minister voor Open VLD in de nieuwe Vlaamse regering. De vraag van de experts blijft voorlopig onbeantwoord.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers