Eddy Demarez wordt weer Sporza-commentator

vrijdag 6 mei 2022
Foto: Sporza - © VRT 2022

Eddy Demarez gaat weer als commentator werken voor Sporza. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Demarez werd vorig jaar na de Olympische Spelen op non-actief gezet na ongepaste uitspraken over onze Belgische basketbalvrouwen.

In de zomer van 2021 gaf Eddy Demarez op de livestream van Sporza commentaar bij de thuiskomst uit Tokio van de Belgian Cats, ons nationeel basketbalteam bij de vrouwen. Toen hij dacht dat zijn microfoon uitstond deed hij echter een aantal ongepaste uitspraken over enke leden van het team.Een aantal van hen ging onder meer door de mangel om hun geaardheid.


VRT besliste daarop om Demarez op non-actief te zetten. Wat volgde waren gesprekken en een hersteltraject. Hij verontschuldigde zich ook bij de basketbaldames. Eind vorig jaar begon Eddy Demarez dan weer te werken achter de schermen van de sportredactie. En nu zal hij weer op de voorgrond treden als commentator.

Bron: hln.be

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Radar' (AVROTROS)

Koken is gevaarlijker dan je denkt. - Wat betekent de compensatie van ASR voor alle woekerpolisgedupeerden? - Het werk van een sjoemelkaakchirurg. - Onduidelijkheid over wachttijd aanvullende verzekering orthodontie.

'Radar', om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers