Elio Di Rupo dan toch niet in 'Top Chef'

dinsdag 14 januari 2014

Stéphane Rosenblatt, directeur Informatie van RTL-TVI, heeft maandag aan L'Avenir laten weten dat de uitzending van het Franstalige 'Top Chef', met Elio Di Rupo, dan toch niet op tv zal verschijnen.

Volgens Rosenblatt werd de aflevering vorige zomer al opgenomen en zal ze niet worden uitgezonden omdat ze gepland stond na 25 februari. Dan begint de sperperiode in aanloop naar de verkiezingen. Tijdens de sperperiode mogen politici enkel nog aantreden in programma's die gaan over de verkiezingen en hun programma, dus geen amusementsprogramma's.


Of de mededeling van Rosenblatt er toevallig nu komt, valt te betwijfelen. Na het tv-optreden van Elio Di Rupo vorige donderdag in '69 minutes sans chichis' op de Waalse openbare zender RTBF, ontstond er heel wat commotie. Vicepremier Didier Reynders en zijn partijgenoten van de MR waren duidelijk niet opgezet omdat enkel Di Rupo was uitgenodigd in het amusementsprogramma. Het ging zelfs zo ver dat Reynders een vergelijking trok met de dictatuur in Noord-Korea. 'Daar komt ook maar één partij of slechts één man in de media', aldus de vicepremier. Dat Di Rupo ook nog eens in 'Top Chef' zou opduiken, was voor Reynders de spreekwoordelijke druppel.

De RTBF liet ondertussen weten niet gelukkig te zijn met de heisa en laat weten dat het uitnodigen van politici voor een niet-nieuwsgerelateerd programma regelmatig gebeurt, zowel op televisie als op de radio.

Bron: standaard.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers