Falko uit 'Idool 2011' zorgt voor commotie in de media

vrijdag 4 februari 2011

Eén van de meest opvallende figuren woensdag in de eerste aflevering van '2011' was ongetwijfeld de 16-jarige Falko De Bolster. De 16-jarige kapper stak niet onder stoelen of banken dat hij volbloed homo is. Jurylid én hoofdredactrice van jongerenblad Joepie, Sylvia Van Driessche, zag niet meteen een heuse coverboy in de jongeman en dat zei ze hem ook. Dat Falko eigenlijk best wel kon zingen, leek haar bijzaak te zijn.

Falko De Bolster heeft zijn entree in 'Idool 2011' alvast niet gemist. Dat hij homo is, daar komt de jongen alvast graag voor uit: 'Iedereen mag weten dat ik honderd procent homoseksueel ben. En ik heb daar nooit problemen mee gehad. Ik heb twee goede ouders die mij overal in steunen. Ook daarom doe ik mee aan 'Idool': zodat andere holebijongeren een voorbeeld zien', zegt hij in Het Nieuwsblad.


Jurylid Sylvia Van Driessche zag net in de geaardheid van de jongen een struikelblok om hem door te laten naar de volgende ronde. 'Ik mis mannelijkheid in jouw performance. Ik zie geen meisjes opkijken naar jou, ik denk dat ze vooral je beste vriendinnetje gaan willen zijn.'

De opnames van deze auditieaflevering zijn al enkele weken achter de rug en Van Driessche zegt zélf geschrokken te zijn van de commotie die haar uitspraken veroorzaakte: 'Uiteraard keur ik hem als persoon niet af. Wat ik bedoelde is dat zijn performance niet genoeg 'ballen' had. Hij stond daar wat heen en weer te schuifelen', zegt ze nu in Het Nieuwsblad.

Ook holebivereniging 'Wel Jong Niet Hetero' (WJNH) stond op de achterste poten na de commentaar van van Driessche op de performance van Falko. De organisatie betreurt dat net de hoofdredactrice van een jongerenblad stereotiepe argumenten gebruikt om de Idool-factor van Falko te betwisten. Jurylid Jean Blaute krijgt dan weer felicitaties van WJNH. Blaute zei bij de auditie dat hij geintrigeerd was door de 'hybride verschijning' van Falko.

Bron: nieuwsblad.be

Herbekijk de auditie van Falko!

DOSSIER: Idool 2011

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers