Geen VRT-mensen in 'De Slimste Mens' op VT4

maandag 4 juni 2012

Sandra De Preter, gedelegeerd bestuurder van de VRT, wil niet dat bekende schermgezichten van haar bedrijf dit jaar deelnemen aan 'De Slimste Mens' op VT4. Ze zei dat dit weekend in De Standaard. 'De Slimste Mens' was jarenlang een succesprogramma op Eén en is nu met productiehuis Woestijnvis mee verhuisd naar het nieuwe VT4.

De Preter zegt dat VRT-mensen doorgaans wel mogen meewerken aan programma's van vtm en VT4, maar dat ze voor 'De Slimste Mens' toch een uitzondering maakt. 'Het zou niet fijn zijn om je eigen ploeg te motiveren om goede programma's te maken en tegelijk collega's te laten deelnemen aan voormalige VRT-programma's op een andere zender. Dit is geen vergeldingsactie, het gaat om respect voor onze eigen programmamakers', zo verdedigt de CEO van de VRT haar beslissing in De Standaard.


Bron: standaard.be

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier
VT4

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers