Grote namen op het 'Gala van de Gouden K's' in tot de nok gevuld Sportpaleis

donderdag 31 maart 2022
Foto: Ketnet - © VRT 2022

Het 'Gala van de Gouden K's' is aan zijn negende editie toe. Na de virtuele editie van vorig jaar gaat de populaire awardshow dit jaar opnieuw live door in een nokvol Antwerps Sportpaleis.

De felbegeerde tickets vlogen razendsnel de deur uit want alle Ketnetters willen natuurlijk als eerste te weten komen wie of wat in 2021 in media en showbizz het populairst was bij Vlaamse kinderen.


Omdat een Gouden K uitreiken eigenlijk toch best kan onder het luide en enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, werd het Gala uitgesteld van januari naar april. Zondag 3 april is het eindelijk zo ver. Maar liefst 16.000 kinderen en ouders worden dan getrakteerd op een fantastische show met hun favoriete Ketnet-wrappers en heel wat bekend en beroemd volk.

Er zijn awards in tien verschillende categorieën. De Ketnet-kijkers zelf kiezen de winnaars. Duizenden kinderen brachten daarvoor in december hun stem uit via de Ketnet-app en Ketnet.be. De resultaten van die stemming blijven tot 3 april goed bewaard in de streng bewaakte Ketnet-kluis.

Populair bij bekend Vlaanderen
Na acht succesvolle edities is het 'Gala van de Gouden K’s' niet meer weg te denken uit het showbizzland. Tal van bekende gezichten willen er dan ook graag bij zijn op de awardshow.

Het Gala wordt gepresenteerd door de vijf Ketnet-wrappers: Gloria Monserez, Sander Gillis, Sarah Mouhamou, Sien Wynants en Thomas Van Achteren. Voor Sien en Thomas wordt het een heel bijzonder moment: met het 'Gala van de Gouden K’s' sluiten zij hun carrière als Ketnet-wrapper af en nemen ze afscheid van de Ketnetters. Maar eerst zorgen ze samen met hun collega-wrappers voor een spectaculaire openingsact.

Het Gala wordt een wervelende spektakelshow met tal van optredens. Niemand minder dan Regi en Niels Destadsbader, Metejoor en Emma Heesters, #LikeMe, de Ketnet Muscial cast, CAMILLE en uiteraard de Ketnet-wrappers komen het beste van zichzelf geven.

Ook de uitreikers van de awards zijn niet de minste: Jeroom en Elodie Ouedraogo, Koen Wauters en Ruth Beeckmans, Aster Nzeyimana en Lize Feryn, Nina Derwael en Nora Gharib, Aaron Blommaert, Camille Dhont, Jelle Cleymans, Jenne Decleir, Moora Vanderveken en vele anderen.

Dit zijn de kanshebbers op een Gouden K:

Song:
Rendez-Vous – Metejoor en Emma Heesters
Vuurwerk – Camille
De wereld draait voor jou – Regi ft. Niels Destadsbader
Waterval – K3

Ketnet-serie:
Hoodie
Meisjes
De Hoppers
Gamekeepers

Familieprogramma:
Belgium’s Got Talent
De Container Cup
Thuis
The Voice van Vlaanderen

Ketnet-programma:
Karrewiet
Surprise #LikeMe
Ketnet Musical
Trefbal Royale

Acteur:
Celine Verbeeck
Armin Mola
Pommelien Thijs
Maarten Cop

Artiest:
CAMILLE
Regie
Snelle
Pommelien Thijs

TikTok-ster:
Elias Verwilt
Timon Verbeeck
Steffi Mercie
Jonathan Medart

Youtube-hit:
Dylan Haegens
Touzani
Cemi
Stien Edlund

Coole Ket:
Laura Tesoro
Jelle Mels
Jean Janssens
Nina Derwael

'Het Gala van de Gouden K’s 2022' is live te volgen op zondag 3 april om 18.30 uur op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT NU.

'Het Gala van de Gouden K's' is te herbekijken op maandag 4 april omstreeks 8.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Op woensdag 6 april is het 'Gala van de Gouden K's' te herbekijken met VGT omstreeks 13.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers