Half augustus uitspraak overname VT4 en VIJFtv

maandag 25 juli 2011

Mogelijk kan de overname van SBS België door De Vijver, Sanoma en Corelio midden augustus afgerond worden. Verwacht wordt dat de Raad van Mededinging dan een uitspraak doet. Deze Raad moet onderzoeken of de nieuwe mediagroep geen te grote machtspositie zal innemen in het Vlaamse medialandschap.

De eerste analyse van het dossier door de Raad van Mededinging heeft enkele bijkomende vragen opgeleverd. Die zijn nu overgemaakt aan de overnemer. Volgens een woordvoerder van het kabinet van minister van Economie, Vincent Van Quickenborne kan het dossier tussen 15 en 20 augustus afgerond worden.


De Raad van Mededinging moet onderzoeken of de nieuwe mediagroep geen te grote machtspositie zal innemen. De Belgische SBS-zenders VT4 en VIJFtv kwamen na een hevige strijd in handen van De Vijver, Sanoma België en Corelio. In Nederland is de overname van de Nederlandse SBS-zenders alvast goedgekeurd.

(Bron: De Standaard)


Lees ook:
John de Mol moet RTL laten vallen bij overname SBS

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier
VT4

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers