'Idool 2011': EXIT Manuel en Dennis

vrijdag 29 april 2011

Het was een spannende zevende liveshow van 'Idool 2011' deze week. Omdat de jury vorige week voor Kevin de reddingsboei uitgooide, moesten er deze keer 2 kandidaten uit de wedstrijd verdwijnen. En voor de eerste keer in deze reeks moesten de Idolen-in-spe ook 2 nummers zingen.

Het thema van de avond: ‘in da mix. En ‘out da mix’: een dansnummer zoals het hoort en een ‘anders aangeklede’ versie van een dansnummer. Dat was de opdracht deze week. Kris Wauters had deze week maar liefst 2 gasten in zijn lounge zitten. Regi Penxten kreeg het gezelschap van de Franse dj Bob Sinclar.


Manuel mocht de spits afbijten. Hij kreeg na zijn act, die de jury niet onverdeeld gelukkig stemde, een regen van beertjes over zich heen. Maureen kreeg te horen dat ze een ‘schooljuffrouw’-versie van Lady Gaga’s hit ‘Poker Face’ zong en Dennis stond als een bange wezel op het podium, aldus Regi.  En dan moest Kato nog beginnen aan haar akoestische versie van de Milk Inc-hit ‘Walk on Water’. De oren van Regi stonden gespitst. Na afloop was zijn commentaar: ‘Ik heb ze een staande ovulatie gegeven ’. En dat wil wat zeggen!

Voor Kato en Kristof was deze opdracht waarschijnlijk de hardste noot om kraken. Dance was duidelijk niet hun ding en dat uitte zich ook in de jurycommentaren. Vooral Wouter trok in deze aflevering  geregeld hard van leer tijdens zijn interventies. Kristof keek bij de commentaar zelfs even gegeneerd de andere kant op. Zo leek het alleszins. Bij zijn tweede prestatie, een nummer van Lady Gaga, kreeg de jongeman dan weer niks dan lof.

Dennis kon vooral Regi niet overtuigen. De frontman van Milk Inc. had het niet zo voor de manier waarop hij op het podium stond. Het leek wel of hij schrik had, zo vond Regi. Manuel bracht als tweede nummer een salsaversie van de 'Idool'-single 'More to Me'. 'Te mager', zo vond Jean Blaute. Maar ook Maureen kon met 'No Stress' de jury geen goed gevoel bezorgen.

Wanneer iedereen zijn twee nummertjes had gezongen was het tijd voor het grote moment. Voor wie eindigde ‘Idool 2011’? En wie mocht verder? Het bleef spannend tot het allerlaatste ogenblik. En dat voelde je letterlijk overal in de studio. Zowel de fans, als de jury en de kandidaten stonden op scherp. Maar uiteindelijk gaan er maar vier door naar de volgende aflevering.

‘Idool 2011’ eindigde deze vrijdag voor Dennis en Manuel. En er was geen reddingsboei meer. Dus eindigde het avontuur voor hen definitief.

TV-Visie was vrijdag aanwezig in Lint. Je kan later dit weekend nog een pak leuke foto’s verwachten. En we hebben ook enkele eerste reacties genoteerd. Hou ons dus zeker in de gaten!

Word nu fan van TV-Visie op Facebook!


Lees ook:
'Idool 2011': foto's online (+filmpje!)

DOSSIER: Idool 2011

volledig dossier
idool2011

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers