Jury 'K2 zoekt K3' heeft iets tegen dikkertjes

woensdag 2 september 2009

In de tweede aflevering van 'K2 zoekt K3' (vtm) was de jury opvallend hard in zijn commentaren naar de kandidaten toe. Verschillende deelnemers werden luidkeels uitgelachen en bedolven onder een hoop kritiek. Vooral de dames met een maatje meer, kregen het hard te verduren.

D


e jury van 'K2 zoekt K3', Miguel Wiels, Axana Ceulemans, Marc Forno en Patty Brard, gaf zondag tijdens de auditieaflevering een ongezouten mening aan iedereen die er niet goed genoeg uitzag. Zo vroegen ze aan een mollige vrouw om 'De Drie Biggetjes' te zingen. En dat was erover, vindt het publiek.

Jurylid Patty Brard zei nog, met een knipoog naar haar Nederlandse collega-jurylid Marc Forno, dat Belgen altijd veel te lief zijn. En dus gaven ze samen de meest grove commentaren naar de kandidaten toe.

K3 heeft vooral kinderen onder haar fans. Hoeveel kinderen hebben nu niet de boodschap gekregen dat mollig zijn niet kan als je succesvol wil zijn? Een recent gevoerd onderzoek toont aan dat er bij kinderen steeds meer anorexia en boulemie optreedt. Incidenten als deze in 'K2 zoekt K3' doen hier zeker geen goed aan.

Voor aanvang van het programma hadden Karen en Kristel van K3 met nadruk aan de programmamakers gevraagd om alle kandidaten met respect te behandelen. Bij talentenjachten als 'Idool' en 'X Factor' wordt dat maar al te vaak vergeten. Tevergeefse moeite, zo blijkt.

Studio 100 geeft toe dat bepaalde opmerkingen kwetsend waren voor sommige kandidaten. Maar het productiehuis stipt aan dat de showbizz een harde wereld is en dat de jury precies dįt duidelijk wil maken. Natuurlijk is het ongelukkig dat het programma op zondagavond wordt uitgezonden en dat ook veel kinderen de kwetsende jurycommentatoren hebben moeten zien, maar meer wil Studio 100 niet kwijt.

Bron: standaard.be

Herbekijk 'K2 Zoekt K3'

DOSSIER: K2 zoekt K3

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers