Leroy over de schreef in 'Big Brother': kijkers eisen zijn vertrek

dinsdag 8 februari 2022
Foto: Play4 © SBS Belgium 2021

Veel kijkers zijn geschokt door het gedrag van de 31-jarige Nederlander Leroy in 'Big Brother'. In de livestream was te zien hoe die in bad een hand in zijn onderbroek stak en zichzelf betastte. Daarna keek hij in de douchecabines waar Nouchine en Grace zich aan het wassen waren.

Nouchine (25) vroeg Leroy om weg te gaan, maar die reageerde lachend dat hij haar borsten had gezien. Zelf scheen hij er geen erg in te hebben hoe zijn gedrag was overgekomen.


Maar de kijkers zijn boos en eisen het vertrek van Leroy. Vele reacties hebben het over 'grensoverschrijdend en onacceptabel'. Er is zelfs een petitie begonnen om hem zo snel mogelijk uit het huis te krijgen.

Ook de productie tilt zwaar aan de feiten. De man werd in een persoonlijk gesprek aangesproken op zijn gedrag en hij kreeg een waarschuwing. Als Leroy nu nog eens over de schreef gaat, dan moet hij sowieso vertrekken. 'In het huis geldt een zero tolerance-beleid. Dat houdt in dat er meteen actie wordt genomen en passende consequenties worden doorgevoerd', aldus een woordvoerster van het programma in Het Nieuwsblad.

Eerder moest 'Big Brother' al eens ingrijpen na homofobe, seksistische en racistische uitspraken van onder meer Dimitri en Kristof. Toen werd door de productie de hele groep aangesproken.

Of de beelden van het incident met Leroy in de uitzending zullen getoond worden, ligt nog niet vast. Wel zeker is dat de reactie de Nederlander op zijn waarschuwing niet zal getoond worden. 'Dat blijft vertrouwelijk', aldus nog de woordvoerster.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: 'Big Brother 2022' - al het nieuws!

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers